Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre több a kártevő a népszerű oldalakon

Dotkom

Egyre több a kártevő a népszerű oldalakon

A vírusok és kémprogramok száma 16 százalékkal növekedett a Websense Security Lab biztonsági cég legutóbbi jelentése szerint. A vírusterjesztés melegágya a web 2.0-s portálok, és a közösségépítő oldalak. A kéretlen levelek 90,4 százaléka mutat vírusos oldalra – adta hírül az SG.hu informatikai híroldal.

A közösségépítő oldalak és az egyéb népszerű oldalak közül egyre több helyen található vírus és kémprogram. A Websense Security Labs biztonsági cég a State of Internet Security jelentésének elkészítéséhez, az internet száz legnépszerűbb honlapját vizsgálta, amiből 70 helyen találtak valamilyen kártevőt. Ez a szám a tavalyi évhez képest 16 százalékos növekedés. A bűnözők módszerei évről évre kifinomultabbak. “Találkoztunk szkriptinjekcióval, módosított, vagy ártó szándékú hozzáféréssel, de van, amikor a böngészőt irányítják át” – közölte Carl Leonard, a Websense kutatási menedzsere.

A bűnözők sokszor a web 2.0-s funkciókat használják ki a kártevők elterjesztéséhez, az olyan népszerű közösségi oldalakon, mint a MySpace-en vagy a Facebook-on a magas látogatószám miatt könnyen elterjeszthetőek a vírusok. A Websense adatai szerint a spam e-mailek 90,4 százaléka mutatott vírusos hivatkozási oldalra az év második felében. 2007 második feléhez képestez ez 6 százalékos emelkedés – állítja az SG.hu.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés