Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feltörték a Pentagon repülőgép fejlesztéseit

Dotkom

Feltörték a Pentagon repülőgép fejlesztéseit

Nem először törnek be kiberbűnözők a Pentagon legdrágább fegyverprogramjába, a “Joint Strike Fighter Project”-be.

A 300 milliárd dolláros projektről olyan információkhoz sikerült hozzájutnia az elektronikus kémeknek, amik képesek lehetnek megkönnyíteni a védekezést a készülő repülőgép ellen, kormányzati források szerint. A legértékesebb információkhoz nem jutottak hozzá, mert azokat olyan számítógépeken tárolják, amik nem csatlakoznak az internethez.

A behatolók néhány alvállalkozó hálózatának a sebezhetőségének a kihasználásával jutottak a kritikus információkhoz. A fejlesztés fő beszállítója a Lockheed Martin, de a Northrop Grumman és a BAE Systems is fontos szerepet kapott a fejlesztésekben. A Pentagon és a cégek nem voltak hajlandóak nyilatkozni, de az már tudható, hogy a Légierő nyomozásba kezdett, írta meg a Reuters.

A támadók kilétét, és a kár pontos mértékét még nem sikerült felmérni. Korábban a hivatalnak dolgozó források szerint az akciókat Kínából indították, de megjegyezték, hogy nehéz volt a konkrét forrást megállapítani. A Kínai Nagykövetség korábbi nyilatkozatában már elítélte és tiltottnak nyilvánította a kiberbűnözés minden vállfaját. A tisztviselők megjegyezték, hogy az elmúlt hónapokban a Légierő légi irányítási rendszerébe is többször betörtek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés