Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ötszörösére nő az internet adatforgalma

Dotkom

Az ötszörösére nő az internet adatforgalma

A Cisco előrejelzése szerint az ötszörösére fog nőni az internet adatforgalma 2013-ig. A forgalom kilencven százalékát a P2P hálózatok, és a videók letöltését és megosztását lehetővé tevő oldalak generálják majd.

Az internetes adatforgalom növekedését modellezte a Cisco független elemzőcégek előrejelzései alapján. Az amerikai vállalat szakemberei szerint az IP – hálózatok adatforgalma 2013-ra a jelenlegi érték az ötszörösére növekszik és éves szinten akár a kétharmad zettabájtot is elérheti majd (egy zettabájt egytrillió gigabájttal és ezer exabájttal egyenlő).

A rendkívül nagymértékű forgalomnövekedést az internet kapcsolatok sebességének az emelkedése, a mobilinternet térhódítása és a videós tartalmak megsokszorozódása okozza majd. Az előrejelzés szerint 2013-ra az összes videó forgalom és a p2p hálózatok adják majd a világ teljes internetforgalmának több mint 90%-át.

Négy éven belül az IP-adatforgalom Észak-Amerikában havi 13 exabájt lesz, ami valamivel meghaladja a Nyugat-Európára prognosztizált 12,5 exabájtot, de jelentősen elmarad az Ázsia és a csendes-óceáni térség havi 21 exabájtos értékétől. Leggyorsabb ütemben a Közel-Kelet és Afrika fejlődik majd évi 51%-kos növekedéssel, 2013-ra elérve a havi 1 exabájtos értéket – állítják a Cisco elemzői.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés