Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Egyesült Királyságban is megalakult a Kalózpárt

Dotkom

Az Egyesült Királyságban is megalakult a Kalózpárt

Az Európai Parlamentbe is bekerült svéd Kalózpárt Nagy-Britanniában is megjelent.

A nem kereskedelmi célú fájlmegosztás legalizásáért küzdő párt már 25 országban tevékenykedik, és azt tervezi, hogy a következő általános választásokon is elindul. Svédországban 7,1 százalékot ért el az európai választásokon, amit elsősorban a Pirate Bay fájlcserélő oldal vezetői ellen indított per kapcsán kialakult médiafigyelemnek köszönhetett.

A párt a szólásszabadság, és a túlzott állami megfigyelések ellen is fellép, és egyik alapvető célja a szerzői, és szabadalmi jogok megreformálása. A Kalózpárt szerint peer-to-peer, azaz a felhasználók közötti letöltésre alapuló technológiát bátorítani kéne, nem pedig kriminalizálni. További célja, hogy egy alternatív, európai szintű szabadalmi rendszert dolgozzanak ki a gyógyszerekre, ami lejjebb vihetné a készítmények árát.

Nagy-Britanniában június 30-án jegyezték be mint hivatalos párt, jelenleg a tagtoborzásra, és a pénzgyűjtésre koncentrál, de a következő választásokon már mindenképpen részt kívánnak venni. A párt pénztárnoka, Eric Priezkalns szerint nagyon sokan osztják a fentebb említett kérdésekben a párt véleményét. “Azért alapítottuk a pártot, mert lehetőséget kell biztosítani ezeknek az embereknek a véleményük kifejezésére, amit a nagy pártok figyelmen kívül hagynak” – mondta el Priezkalns.

A párt egy fair egyezményt kíván kötni a művészekkel, nem egy “mindent ingyen” modellben gondolkoznak, de a jelenlegi szabályozást rossznak tartják. “Jelenleg vagy veszel, vagy lopsz. A fájlcserének nincs helye” – tette hozzá. A szigetországban a Digital Britain jelentéssel kívánják felvenni a harcot, amely le akar sújtani az illegális fájlcserélőkre. A tervek szerint akit illegális letöltésen kapnak, figyelmeztető levelet küldenének, és az internet-szolgáltatóknak engedélyeznék a letöltők személyazonosságának kiadását a zenekiadóknak, és filmstúdióknak, írta meg a BBC.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés