Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adathalászok ellen küzd a Facebook

Dotkom

Adathalászok ellen küzd a Facebook

Egyre gyakrabban törnek fel Facebook – fiókokat a számítógépes bűnözők.

A Facebook biztonsággal foglalkozó szakemberei számos olyan felhasználó profilját tették elérhetetlenné, akiknek a fiókját számítógépes bűnözők törték fel a közelmúltban. A feltört fiókokat spamek küldésére és vírusok terjesztésére használták a hackerek, és gyakran megpróbáltak pénzt kérni a feltört fiókok tulajdonosainak a barátaitól a közösségi oldalon.

A kiberbűnözők általában a közösségi oldal chat programján keresztül keresték fel azoknak a felhasználóknak az ismerőseit, akiknek a jelszavát megszerezték, és a felhasználónak kiadva magukat, a hazautazáshoz kértek pénzt valamilyen távoli országból. Bár hasonló csalásokat korábban is elkövettek a számítógépes bűnözők, idáig általában emailek segítségével próbáltak meg pénzt kicsalni az áldozataikból.

“Bár a legújabb támadások nem érintették nagyon sok felhasználónkat, a biztonsági kockázatot rendkívül komolyan vesszük és megsokszoroztuk az erőfeszítéseinket az adathalászok ellen. Elkezdtük továbbfejleszteni azokat az automatizált védekezési rendszereinket, amiket az internetes csalások legújabb módszerei ellen használunk és a hatóságokkal és az email szolgáltatókkal együttműködve próbáljuk megtalálni, azokat akik feltörik a felhasználóink fiókjait”- írta Alok Menghrajani a Facebook szoftver fejlesztője egy blogbejegyzésben.  

A feltört fiókok segítségével gyakran olyan linkeket is küldenek a felhasználóknak, amik vírusokat tartalmazó honlapokra mutatnak. Ha ezek a vírusok települnek egy felhasználó gépére, akkor az lehetőséget biztosít a számítógépes bűnözőknek arra, hogy átvegyék az irányítást a gép felett.

“A kiberbűnözőknek a Facebook regisztrációs rendszerét is sikerült kijátszaniuk, ami arra utal, hogy egyre fontosabb a számukra, hogy hozzáférjenek az oldal tagjainak az adataihoz. A felhasználóknak meg kellene ismerniük azokat a módszereket, amikkel ezeket a támadásokat ki lehet védeni” – mondta el az All Facebook nevű, aközösségi oldallal foglalkozó nem hivatalos blog szerkesztője, Mick O’Neill a Telegraph-nak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés