Connect with us

technokrata

A Xerox megvásárolja az Affilated Computer Servicest

Dotkom

A Xerox megvásárolja az Affilated Computer Servicest

A Xerox Corporation és az Affiliated Computer Services, Inc. megállapodást írt alá, amely szerint a Xerox 63,11 dolláros részvényenkénti áron felvásárolja az ACS-t. A pénteki záróáron számolt 6,4 milliárd dolláros vételárat a vállalat készpénzben, valamint részvényekben egyenlíti ki. Az akvizíció révén a Xerox megerősíti élvonalbeli pozícióját a dokumentum- és üzletifolyamat-szolgáltatások piacán, ahol jelentős növekedést érhet el.

A világ legnagyobb, diverzifikált üzletifolyamat-szolgáltató társasága, a 6,5 milliárd dolláros ACS a 2009-es pénzügyi év során 6 százalékos bevételnövekedést ért el, és egymilliárd dollár folyamatos bevételt biztosító új üzleti szerződéseket írt alá. A Xerox a megállapodás aláírását követő első három évben évi 300-400 millió dolláros költségmegtakarításra számít, amelyet elsősorban a vállalati kiadások, illetve beszerzések csökkentésével kíván elérni amellett, hogy az ACS háttérműveletek irányításában szerzett tapasztalatát használja fel a Xerox belső folyamatainak működtetésére.

A Xerox és az ACS igazgatótanácsa, valamint az ACS különleges bizottsága által jóváhagyott tranzakció várhatóan 2010 első negyedévében zárul le. Az ACS ezt követően független egységként fog működni a Xerox vállalatcsoporton belül, kezdetben ACS márkanéven. A céget Lynn Blodgett vezeti majd, aki Ursula Burns-nek tartozik jelentési kötelezettséggel.

Az akvizíció szokásos záradéka értelmében a helyi és külföldi szabályozó hatóságok, valamint az ACS és a Xerox részvényesinek jóváhagyása szükséges a szerződés érvénybe lépéséhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin