Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toshiba betörne az európai atomreaktor-piacra

Dotkom

A Toshiba betörne az európai atomreaktor-piacra

A Toshiba 2015-ig 39 atomreaktor építését tervezi világszerte, ennek részeként tárgyal három finn közmű céggel. A Toshiba célja betörni az európai piacra, és visszaszorítani az Areva részesedését.

A finn nukleáris felügyeleti hatóság jelenleg is vizsgálja a Toshiba megoldását (Advance Boiling Water reaktor) – közölte Yasuharu Igarashi, a cég nukleáris energia üzletág vezetője. A finn kormány várhatóan jövő februárban vagy márciusban fog döntést hozni a reaktorok licenceléséről, írja a Bloomberg.

Az Areva, az európai nukleáris piacon jelenleg első számú céget 11 reaktor építésével bízták meg a régióban, miközben a Toshiba már 20 éve nem épített erőművet. Az Areva jelenleg is futó egyik beruházása, az Olkiluoto-3 erőmű csak késve készül el és a költségek is jelentősen megemelkedtek.

A finn közmű cégek rettentően kíváncsiak arra, hogyan tudjuk időre megépíteni a reaktorainkat és hogyan tudjuk kordában tartani a költségeket – közölte Igarashi.

Az Areva Olkilto-3 erőművének építési költsége több mint 25 százalékkal meghaladja a 3 milliárd eurós tervezett ráfordítást, valamint az eredetileg 2009-re tervezett átadást is többször módosítani volt kénytelen a vállalat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés