Connect with us

technokrata

4 milliárdos veszteséget termelt a Panasonic

Dotkom

4 milliárdos veszteséget termelt a Panasonic

A Panasonic márciusban zárult pénzügyi éve nagyon rosszul sikerült, csatlakozott az egyre növekvő számú japán cégekhez, melyek rekordméretű veszteséget hoztak össze.

A világ legnagyobb plazmatévé gyártója pénteken jelentette be 378,96 milliárd jenes, 4 milliárd dolláros veszteségét, ami az első negatív eredmény az elmúlt hét évben, és várhatóan ebben a tartományban marad az évben. A romló eladások az összes üzletágat érintették, a digitális kameráktól a félvezetőgyártásig. 14,4 százalékkal 7,77 trillió jenre csökkent a cég forgalma, írta meg a Yahoo! News.

Idén a cégnek az első három hónapban 444,3 milliárd jenes volt a vesztesége, a tavalyi 61,6 milliárd jenes nyereséggel szemben. Az eredmények egy csúnya fordulatot mutatnak, ugyanis a cég tavaly 281,9 milliárd jenes rekordnyereségről számolt be. A cég drasztikus üzleti strukturális átalakításokat tervez, hogy felépüljön a válságból.

Ugyanakkor a jó hírnevű cég csak a legutóbbi, a válság által negatívan érintett japán vállalatok közül. Csütörtökön a Sony adott hírt 1 milliárd jenes veszteségről, míg a Toyota tavalyi rekord eredménye után a legrosszabb eredményt produkálta 1937-es megalakulása óta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin