Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Telenornak 10-11 milliárd forintjába kerülhet a különadó

Dotkom

A Telenornak 10-11 milliárd forintjába kerülhet a különadó

A Telenor Magyarország számára évi 10-11 milliárd forint többletterhet jelent a távközlési különadó – közölte a társaság csütörtökön.

A Telenor alapvetően támogatja a kormány azon törekvését, hogy Magyarországot ismét növekedési pályára állítsa, és felelős társadalmi szereplőként kész méltányos adó fizetésével hozzájárulni a társadalom fejlődéséhez. Ugyanakkor a távközlési különadó – ami a Telenor számára évi 10-11 milliárd forint többletterhet jelent – veszélyezteti a növekedést, a befektetői bizalmat és a jövőbeni infrastrukturális beruházásokat, amellett, hogy az Európai Unió szabályaival is ellentétes lehet – közölte Anders Jensen, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott egyeztetés után.

A közlemény szerint a kormány szerdán határozott kijelentést tett arra vonatkozóan, hogy a távközlési különadót legkésőbb 2012 végén eltörlik.

A Telenor továbbra is hozzájárul Magyarország recesszióból való kilábalásához ügyfélbarát hang- és adatszolgáltatások fejlesztésével, és a korábban már bejelentett új, korszerű hálózat kiépítésével, továbbá elkötelezetten támogatja a Digitális Magyarország megteremtését és ezzel mintegy 88 ezer munkahely létrehozását a 2020-ig tartó időszakban – hangsúlyozzák a közleményben.

A távközlési szektortól 2010-2012 között évi 61 milliárd forintot, az energetikai szektortól évente 70 milliárdot, a kereskedelmi áruházláncoktól 30 milliárdot vár a kormányzat a válságadó révén a hétfőn elfogadott törvény szerint. (Az Országgyűlésben hétfőn elfogadott törvény szerint a különadót az éves nettó árbevétel alapján számolják ki és 2012 végéig lesz hatályban.)Az adótörvény a távközlési tevékenységet végző társaságoknak az adóalap 500 millió forintot meg nem haladó része után 2 százalék, az adóalap 500 millió forintot meghaladó, de 5 milliárd forintot meg nem haladó része után 4 százalék, az adóalap 5 milliárd forintot meghaladó része után 6,5 százalék adót határoz meg.

A Magyar Telekom szerdán közölte, hogy az idén 27,5 milliárd forint különadót kell befizetnie a központi költségvetésbe, de ez nem érinti a cég korábban közölt idei célkitűzéseit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés