Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gazdát cserélt a GlobeNet többsége

Dotkom

Gazdát cserélt a GlobeNet többsége

Európa ötödik legnagyobb szoftvercége, az Asseco-csoport pozsonyi leányvállalata, az Asseco Central Europe 7,8 millió euróért megvásárolta a magyar egészségügyi informatika meghatározó szereplőjének számító GlobeNet Zrt.

60 százalékos részvénycsomagját. A tranzakció pénzügyi tanácsadója az MB Partners Zrt. volt. Az ügylet a GlobeNetet mintegy 3,5 milliárd forintra értékelte. A zrt.-t a tranzakció után is az eddigi vezérigazgató, Temesfői Zsolt irányítja, ő és korábbi üzlettársa pedig megtartják a cég 40 százalékos csomagját. A tranzakció a szlovák versenyhivatal jóváhagyását követően válik érvényessé.

A GlobeNet több mint 60 magyarországi egészségügyi intézménynek nyújt informatikai háttérszolgáltatást, elsősorban saját fejlesztésű, MedWorks nevű integrált egészségügyi informatikai rendszerén keresztül. A cég a múlt évet 854 millió forint árbevétellel zárta, jelenleg 51 munkatársat foglalkoztat. A vevő Asseco-csoport árbevétele 2008-ban elérte a 430 millió eurót, alkalmazottainak száma meghaladja a 8500 főt. Az érdekeltségébe tartozó cégek integrált it-szolgáltatásokat nyújtanak a bankszektor, pénzügyi szektor, közszféra, egészségügy, valamint kis- és közepes vállalkozások számára. A vezérigazgató szerint a tranzakció nyomán a társaság regionális nagyvállalattá fejlődhet, ennek érdekében a közeljövőben intenzív szoftverfejlesztésbe és értékesítési kampányba kezdenek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés