Connect with us

technokrata

Albacomp: pozitív első negyedév

Dotkom

Albacomp: pozitív első negyedév

Az Albacomp Zrt.

– amely a napokban ünnepli alapításának negyedszázados évfordulóját s megőrizte százszázalékos magyar tulajdonosi körét – a múlt héten ismertette első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az árbevétel idén eddig a terveknek megfelelően alakult: a cégcsoport konszolidált árbevétele az év első három hónapjában 3,5 milliárd forintot tett ki, ami időarányosan megfelel a 2010-re tervezett 15 milliárd forintos árbevételnek. Az elmúlt év az egész informatikai piac számára különösen nehéz volt. Ennek okai között szerepelnek – a gazdasági válság mellett – a kormányzati szektor befagyasztott informatikai beszerzései. Emiatt az Albacomp tavaly mintegy 30 százalékos bevételkiesést szenvedett el. Idén azonban reményeink szerint felgyorsulnak a függő projektek, valamint a már leszerződött projektjeinknek is köszönhetően elérjük a 15 milliárd forintos árbevételt, amely mellett 300 millió forintos üzemi eredménnyel számolunk – nyilatkozta Minárovits János, az Albacomp vezérigazgatója. – Egy negyedszázados vállalatnak is mindig meg kell újulnia, hiszen a piaci igények folyamatosan változnak. Tavaly és idén is a rendszerintegrációra, a konzultációra és a teljes körű informatikai szolgáltatásokra – egyszóval a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokra – helyeztük a hangsúlyt, míg a nagy finanszírozási igényű, de kis profitot eredményező üzletágak, mint például a kiskereskedelem és disztribúció, háttérbe szorultak. A gyártás folyamatában is a projektszemlélet vette át a szerepet, hiszen ma már egyik cég sem teheti meg, hogy raktárra gyártson készülékeket – folytatta a vezérigazgató.

Az Albacomp cégcsoport szervezeti átalakításokkal és költségracionalizálással is alkalmazkodik a megváltozott piaci helyzethez. A cégcsoporton belül a részvénytársaság foglalkozik a gyártással, fejlesztéssel és infrastruktúra-szállítással, míg a kereskedelmi folyamatok optimalizálása érdekében létrehozott Albacomp RI Kft. a közbeszerzésekért felelős. A közbeszerzéseknél tavaly elkezdődött és idén novemberben befejeződő Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell (ACM) projekt számít a legnagyobbnak, de cégünk felkészült az ez évben várható nagyobb terhelésre is. A központosított közbeszerzésben minden kategóriában van szerződésünk, így az összes ügyfelünket folyamatosan ki tudjuk szolgálni. Az egyedi közbeszerzési eljárás segítségével beszerezhető interaktív tábla és a Classmate pc-k kapcsán idén körülbelül 200 pályázati eljárással számolunk – mondta el a sajtótájékoztatón Balázs Zoltán, az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. ügyvezető igazgatója. Szabó Ervin, az Albacomp kereskedelmi igazgatója hozzátette, hogy a rendszerintegrációs szolgáltatások előtérbe helyezésének megfelelően a kereskedelmi portfólió is átalakult. Ennek és az évek alatt felhalmozott üzleti tapasztalatnak köszönhetően minden igényt ki tud elégíteni az Albacomp. A vállalat kereskedelmi hálózata ma már az egész országot lefedi, ami elengedhetetlen feltétele a HEFOP-hoz hasonló nagy, komplex uniós projektekben való részvételnek.

Az általa Magyarországon kizárólagosan forgalmazott Classmate pc-hez az Albacomp kifejlesztett egy speciális töltőkocsit, amely egyszerre 32 számítógép töltésére és tárolására alkalmas, könnyen mozgatható szerkezet. A kocsi strapabíró, könnyen mozgatható és két zárható ajtóval rendelkezik, így biztonságosan tárolhatók az oktatási intézményekben használt értékes informatikai eszközök.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin