Connect with us

Hirdetés

technokrata

Albacomp: pozitív első negyedév

Dotkom

Albacomp: pozitív első negyedév

Az Albacomp Zrt.

– amely a napokban ünnepli alapításának negyedszázados évfordulóját s megőrizte százszázalékos magyar tulajdonosi körét – a múlt héten ismertette első negyedéves pénzügyi eredményeit. Az árbevétel idén eddig a terveknek megfelelően alakult: a cégcsoport konszolidált árbevétele az év első három hónapjában 3,5 milliárd forintot tett ki, ami időarányosan megfelel a 2010-re tervezett 15 milliárd forintos árbevételnek. Az elmúlt év az egész informatikai piac számára különösen nehéz volt. Ennek okai között szerepelnek – a gazdasági válság mellett – a kormányzati szektor befagyasztott informatikai beszerzései. Emiatt az Albacomp tavaly mintegy 30 százalékos bevételkiesést szenvedett el. Idén azonban reményeink szerint felgyorsulnak a függő projektek, valamint a már leszerződött projektjeinknek is köszönhetően elérjük a 15 milliárd forintos árbevételt, amely mellett 300 millió forintos üzemi eredménnyel számolunk – nyilatkozta Minárovits János, az Albacomp vezérigazgatója. – Egy negyedszázados vállalatnak is mindig meg kell újulnia, hiszen a piaci igények folyamatosan változnak. Tavaly és idén is a rendszerintegrációra, a konzultációra és a teljes körű informatikai szolgáltatásokra – egyszóval a magas hozzáadott értékű szolgáltatásokra – helyeztük a hangsúlyt, míg a nagy finanszírozási igényű, de kis profitot eredményező üzletágak, mint például a kiskereskedelem és disztribúció, háttérbe szorultak. A gyártás folyamatában is a projektszemlélet vette át a szerepet, hiszen ma már egyik cég sem teheti meg, hogy raktárra gyártson készülékeket – folytatta a vezérigazgató.

Az Albacomp cégcsoport szervezeti átalakításokkal és költségracionalizálással is alkalmazkodik a megváltozott piaci helyzethez. A cégcsoporton belül a részvénytársaság foglalkozik a gyártással, fejlesztéssel és infrastruktúra-szállítással, míg a kereskedelmi folyamatok optimalizálása érdekében létrehozott Albacomp RI Kft. a közbeszerzésekért felelős. A közbeszerzéseknél tavaly elkezdődött és idén novemberben befejeződő Adóalany Centrikus Adatszolgáltatási Modell (ACM) projekt számít a legnagyobbnak, de cégünk felkészült az ez évben várható nagyobb terhelésre is. A központosított közbeszerzésben minden kategóriában van szerződésünk, így az összes ügyfelünket folyamatosan ki tudjuk szolgálni. Az egyedi közbeszerzési eljárás segítségével beszerezhető interaktív tábla és a Classmate pc-k kapcsán idén körülbelül 200 pályázati eljárással számolunk – mondta el a sajtótájékoztatón Balázs Zoltán, az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. ügyvezető igazgatója. Szabó Ervin, az Albacomp kereskedelmi igazgatója hozzátette, hogy a rendszerintegrációs szolgáltatások előtérbe helyezésének megfelelően a kereskedelmi portfólió is átalakult. Ennek és az évek alatt felhalmozott üzleti tapasztalatnak köszönhetően minden igényt ki tud elégíteni az Albacomp. A vállalat kereskedelmi hálózata ma már az egész országot lefedi, ami elengedhetetlen feltétele a HEFOP-hoz hasonló nagy, komplex uniós projektekben való részvételnek.

Az általa Magyarországon kizárólagosan forgalmazott Classmate pc-hez az Albacomp kifejlesztett egy speciális töltőkocsit, amely egyszerre 32 számítógép töltésére és tárolására alkalmas, könnyen mozgatható szerkezet. A kocsi strapabíró, könnyen mozgatható és két zárható ajtóval rendelkezik, így biztonságosan tárolhatók az oktatási intézményekben használt értékes informatikai eszközök.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés