Connect with us

technokrata

Messze még a vége

Dotkom

Messze még a vége

A válság kezdetének első évfordulóján egyre többen bíznak abban, hogy a világ gazdasága már mászik ki a gödörből.

Magyarországon is egyre több a pozitív változás, viszonylag erős a forint, egyre kevesebb elbocsátásról érkezik hír. Több magyar cégvezető is megerősítette érdeklődésemre, hogy bár szeptemberig nagyon nehéz időszakot éltek át a társaságukkal, most mintha beindulni látszana az üzlet.

Pedig sajnos kicsi az esély, hogy ennyivel megúsztuk. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy lássuk, jövőre tovább mélyülhet a magyarországi recesszió. Ha tovább csökken az export, és tovább csökken a fogyasztás, akkor biztos, hogy Magyarország még sokáig nem fog tudni kilábalni a válságból.

Felvetődik a kérdés, miért optimisták a cégvezetők. Nekem úgy tűnik, hogy a mostani fellendülés a szokásos év végi költekezésnek köszönhető. Rengeteg társaság, államigazgatási szervezet ilyenkor látja, hogy mennyi elkölthető pénze maradt, és az egész évben elmaradt beszerzéseit, a legszükségesebb fejlesztéseit most rendeli meg. A jövő évi költségvetés tervét nézve jövőre még kevesebb pénz lesz az államigazgatásban, az önkormányzatoknál. Bár mindenki nagyon szeretné, azt hiszem, még messze a válság vége. nSzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu