Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy is lehet a Synergon üzemi nyeresége

Dotkom

Nagy is lehet a Synergon üzemi nyeresége

Akár 20 milliárd forint fölé is nőhet idén a Synergon árbevétele, üzemi eredménye milliárdos lehet.

A Synergon idén a tavalyi árbevétellel és a BKV tenderből származó árbevétel növelő hatásával számol. Ez azt jelenti, hogy forgalma a tavalyi 17 milliárd forint feletti szintről 20 milliárd forint fölé nőhet. A társaség szeretné fenntartani az első negyedévben elért 6-8 százalékos üzemi eredményhányadot – mondta Lazarovits Márk, a társaság vezérigazgatója a jelentés publikálását követően.

Ez azt jelentené, hogy a társaság üzemi profitja jelentősen bővülhetne tavalyhoiz képest, meghaladhatná az egymilliárd forintot (pontosabban 1,2-1,6 is lehetne).

A csoport nem tervezi a hatalmas határidős sajátrészvény-állomány leépítését – mondta a vezérigazgató. Az árfolyamveszteségeket ezeken a papírokon már elszenvedte a cég, viszont a javuló eredményekkel kapcsoltban a piaci hangulat javulására számítanak, s akár jelentős nyereséget is termelhetnek ezekl a pozíciók a jövőben – mondta Lazárovits.

Az első negyedévben az árbevételen belül viszonylag nagy súlyt képviseltek az állami megrendelések. Növekedésükre számított a cég, azonban nem szertenék, ha túlságosan nagyra nőne a szegmens aránya a forgalmon belül. Igaz, az Államkincstárnál a családtámogatási rendszer bevezetésével kapcsoltos informatikai fejlesztések megvalósítását szívesen vinné a Synergon.

Jó negyedév, jó szezonA rendszerintegrátor társaság az első három hónapban 4,066 milliárd forint forgalmat ért el, ami 50 százalékkal haladja meg a tavalyi év azonos időszakát. A szezonálisan amúgy gyengébb első negyedév jó kezdetnek tűnik idénre, a sokszor veszteséget hozó időszakban ezúttal 278 millió forintnyi pozitív EBITDA-t csinált a cég, s adózás után profitja is pozitív lett, 40,8 millió forint. Ebben szerepet kapott az is, hogy sok projekt tavaly év végéről átcsúszott.

A negyedévben már – köszönhetően annak, hogy a Synergon részvények sem estek már abszolút értékben olyan nagyot – a sajátrészvényeken elszenvedett árfolyamveszteség mindössze 57 millió forint volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés