Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SAAB IFS Applications-szel korszerűsíti repülőgépei gyártását

Dotkom

A SAAB IFS Applications-szel korszerűsíti repülőgépei gyártását

Az üzleti szoftvereket forgalmazó IFS szerződést kötött a Saab-bal komponens-alapú IFS Applications rendszer szállítására. Az új szoftver a Saab számos meglévő rendszerét fogja kiváltani. Az IFS Applications a többcélú Gripen vadászgépek, és a világ vezető gyártói számára szállított repülőgép szerkezetek gyártását fogja támogatni.

A Gripen vadászgépeket gyártó Saab Aerosystems, és a repülőgép szerkezeteket előállító Saab AeroStructures számára ez az első lépés, hogy meglévő IT rendszereiket egy közös megoldásban egyesítsék. A céljuk csökkenteni az IT kiadásokat és fejleszteni a vállalatok képességét új üzleti lehetőségek kiaknázására.

Torbjörn Nibelius, a Saab Aerostructures tervezésért és logisztikáért felelős szakembere, és egyben az üzleti szoftver bevezetésének projektmenedzsere a következőket mondta: „Egy modern üzleti szoftverbe ruháztunk be azért, hogy kiváltsuk házon belül fejlesztett rendszereinket, melyek működtetése rendkívül költséges. Mivel megtakarítást érhetünk el a karbantartási költségeken, így az IFS Applications beruházás gyors megtérülését várjuk. Magasabb szintű támogatást nyerünk továbbá ahhoz, hogy teljes körű megoldást kínálhassunk a szolgáltatás és pótalkatrész logisztika területén, mely területen fokozódó igények mutatkoznak a védelmi szervezetek részéről. A jövőben, amikor valamennyi érintett ugyanabban a rendszerben fog dolgozni jobb képet kaphatunk majd a termékek életciklusáról.”

Az IFS szoftvere támogatást nyújt a Saab gyártási folyamatának főbb részeihez, beleértve a fejlesztési adatok kezelését, a termeléstervezést, a minőségirányítást, a beszerzést, a vevői rendelések kezelését, a konfigurációkezelést és a projekt menedzsmentet. A rendszer éles indulása 2006-ban várható.

Arnold Eriksson, az IFS Svédország értékesítési menedzsere elmondta: „Folyamatosan nő azon vállalatok száma, melyek komplex termékeket fejlesztenek és gyártanak, ezek a cégek ruháznak be fejlett termékéletciklus-menedzsment (PLM) támogatási megoldásba. A légi járművek és egyéb védelmi eszközök hosszú életciklussal bírnak, a szállítók teljesítményre, biztonságra és rendelkezésre állásra vonatkozó elkötelezettsége mellett. Ebből adódóan a különböző változatok és az azokat alkotó részegységek története és követhetősége különösen fontossá válik.”

Torbjörn Nibelius összegezte: „Az egyik fontos ok, ami miatt az IFS-t választottuk, az iparágunkban meglévő tapasztalataik. Például az IFS Applications-t a Saab csoport más vállalatai már használják. A választás másik fő oka az volt, hogy az IFS meghallgatta igényeinket. A növekvő export, a szélesedő ügyfélkör, és az egyre több részegység beszállítói megbízás folytán komoly kihívásokkal nézünk szembe. Mindezeken túl az IFS rugalmas árazást és értékarányos megoldást ajánlott.”

A repülési- és hadiipar az IFS egyik célterülete. Az IFS ügyfelei között találhatók brit, francia, norvég, görög, és dél-afrikai védelmi szervezetek, csak úgy, mint az Eurofighter konzorcium. Az MRO szolgáltatást nyújtó cégek között említhetők a Finnair, a Bristow Helicopters, az Aero-Dienst Gmbh, a Hawker Pacific, és a Jet Turbine Services. Az IFS továbbá olyan eredetiberendezés-gyártóknak (OEM) is nyújt megoldásokat, mint a General Dynamics, a Lockheed Martin, a BAE SYSTEMS, vagy a GE Aircraft Engines.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés