Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Magyar Telekom elsőként szerzett ügyfelet hurokátengedéssel

Dotkom

A Magyar Telekom elsőként szerzett ügyfelet hurokátengedéssel

Az új előfizető mind a hang, mind az ADSL szolgáltatást a Magyar Telekomtól veheti igénybe.

A Magyar Telekom Magyarországon elsőként szerzett ügyfelet hurokátengedéssel az Invitel szolgáltatási területén. A veszprémi ügyfél szerződése az Invitellel megszűnik és eredeti hívószámát megtartva teljes egészében a Magyar Telekom előfizetője lesz. Az új előfizető mind a hang, mind az ADSL szolgáltatást a Magyar Telekomtól veheti igénybe.

A hurokátengedési szerződés gyakorlati megvalósításával a Magyar Telekom egyrészt növelheti előfizetőinek számát, másrészt párhuzamos hálózat kiépítése nélkül nyújthat szolgáltatást azoknak az ügyfeleinek, akik nem a Magyar Telekom szolgáltatási területén élnek. A Magyar Telekom az újonnan szerzett ügyfeleinek szélessávú szolgáltatást is tud nyújtani az Invitel szolgáltatási területén.

Az Invitellel kötött hurokátengedési szerződés is bizonyítja, hogy a Magyar Telekom versenypiaci környezetben is képes a versenytársainál vonzóbb ajánlatokkal megjelenni a piacon.

A hurokátengedés az elektronikus hírközlési törvényben előírt kötelezettség a távközlési szolgáltatók számára. Eszerint minden szolgáltató köteles a saját szolgáltatási területén üzemeltetett hálózatot bérbe adni más szolgáltatónak. A jelen esetben a Magyar Telekom az Invitel által üzemeltetett, az ügyfélhez kimenő érpárat veszi igénybe. Ezzel a hálózat fajlagosan legdrágább szakaszának kiépítését lehet kiváltani bérlet formájában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés