Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb hibajavítás a Netscape-hez

Dotkom

Újabb hibajavítás a Netscape-hez

Az elmúlt hétvége a böngészők toldozásával-foltozásával telt, az Opera mellett a Netscape is biztonságosabb „ruhába” bújt.

Megjelent egy új változat a régen piacvezető szerepben tetszelgett böngészőből – fejlesztője kiadta a 8.02-es verziót, amely egy lassan egy hónapos bugot szüntet meg az alkalmazásban. Erről a hibáról már korábban mi is beszámoltunk. Május végén Dave Massy, a Microsoft Internet Explorerrel foglalkozó részlegének vezető programmenedzsere saját blogjában arról tájékoztatta az érdeklődőket: a 8-as Netscape feltelepítése után a redmondi browser a továbbiakban nem helyesen jeleníti meg az XML file-okat – egészen pontosan egy üres oldal jelenik meg a tartalom helyett. A Microsoft akkor bejelentette, hogy kivizsgálja a problémát, és a Netscape-pel együttműködve azon fognak dolgozni, hogy megszűnjék a hiba. Addig pedig azt javasolták a felhasználóknak, hogy uninstallálják a Netscape-et a rendszerről, és szerkesszék vissza a Registry beállításokat az eredeti állapotra.

Nos, a hétvégén kiadott, 8.02-es verzió végre kiküszöböli a hibát. Ennek kapcsán az AOL nem mulasztotta el a lehetőséget, hogy szurkálódjon kicsit a Microsofttal. Andrew Weinstein, az óriás médiakonszern egyik szóvivője elárulta: a probléma abból származott, hogy a Microsoft által átadott Internet Explorer dokumentáció hibás volt. Ezt a kijelentést a redmondi vállalat nem kívánta kommentálni.

Mindazonáltal nemcsak ez változott az alkalmazásban: az új Netscape teljesítménybeli fejlesztéseken is átesett, valamint más hibákat is eltávolítottak belőle, amikor például böngésző-összeomláshoz vezettek korábban. Ennek ellenére továbbra is vannak olyan internetezők, akiknél nem működik megfelelően a szoftver. A Netscape website-jának fórumán többen is arról számoltak be, hogy kvázi használhatatlan náluk az alkalmazás: indítás után rögtön össze is omlik.

Ettől függetlenül aki kedveli a Netscape-et, annak érdemes egy próbát tenni az új verzióval.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés