Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Synergon csoport 2005. első negyedévében nyereségesen működött

Dotkom

A Synergon csoport 2005. első negyedévében nyereségesen működött

A Synergon csoport 2005. első negyedéves pénzügyi eredményei.

A Synergon csoport 2005. első három hónapjában a terveknek megfelelően, nyereségesen működött. A 2004-ben elindult enyhe piaci javulás után az időszakot – elsősorban a Synergon csoport fő piacának számító Magyarországon – ismét gyengülő kereslet jellemezte. A csoport ennek köszönhetően 4.338 millió forint árbevételt realizált, amely 14%-os csökkenést jelent a bázisidőszakhoz képest. Hatékonysági mutatóit viszont folyamatosan javítva a Synergon csoport 3%-os növekedéssel 81,2 millió forint adózás utáni eredményt ért el.

A „2005 a regionalitás éve” jegyében tovább folytatódott a csoport tagvállalatainak korábban megkezdett tudatos átszervezése, amelynek eredményeképpen a magyarországi vállalatok mellett a horvát Span d.o.o. is visszaállította nyereségtermelő képességét, és a vizsgált időszakban a cégcsoport legdinamikusabban növekvő tagja lett.

A magyarországi működési környezetet az államigazgatási piac visszaesése határozta meg, amely más szektorokra is negatív hatással volt. Kimutathatóan csökkent a hazai beruházások száma, csúszott számos pályázat kiírása, illetve elbírálása. Nőtt viszont az önkormányzati közigazgatásban jelentkező EU-támogatási keretek volumene. Erre a területre a Synergon létrehozott egy külön szakmai szervezetet, az Egészségügyi és Önkormányzati Üzletágat. Folytatódott az árbevétel struktúrájának átalakítása a magasabb hozzáadott értékű, tanácsadás-jellegű bevételek részarányának növelése érdekében.

A tanácsadási tevékenységeket a szoftver területtel együtt a Synergon egy külön szervezetbe, az Üzleti Megoldások Divízióba vonta össze. A rendszertámogatással és üzemeltetéssel foglalkozó SAO Kft. magas fedezetű, stabil bevételt realizált. Ezeknek eredményeképpen az árbevétel szolgáltatástartalma 37%-ra növekedett a bázisidőszakban elért 33%-hoz képest. A csökkenő árbevétel mellett a Synergon üzemi szinten 146 millió forint nyereséget ért el a 2005 első három hónapjában, a bázisidőszakban realizált 71 millió forintos üzemi eredményhez viszonyítva, amely 105%-os növekedést jelent. Az Ebitda mutató a vizsgált időszakban 29%-kal emelkedve 231 millió forint lett.

A Fibex tovább folytatta az elmúlt évben tapasztalt dinamikus növekedését, amely részben a korábban átszervezett, magas működési hatékonyságot biztosító szervezetnek, részben az idén elkezdődött mintegy 10%-os piacbővülésnek köszönhető. Bevételét elsősorban meglévő, nagyobb vevői körében tudta növelni. A csoport részeként a Fibex is megkezdte nemzetközi tevékenységét. Február elejétől a Span keretében képviseletet alakítottak ki Horvátországban, céljuk egy regionális képviseleti hálózat kiépítése a tagvállalatok támogatásával. Az Infinity első három hónapja a tavaly elkezdett strukturális változások és szakmai építkezés folytatásával telt. Teljesítményét továbbra is ezek az események befolyásolták, és eredményességében visszaesést eredményeztek. A reorganizáció célja a hatékonyság és a szolgáltatási minőség növelése, a szervezet rugalmasságának és méretének növelése, a költségek csökkentése, valamint az Infinity integrálása a Synergon csoportba. Ennek érdekében kompetenciaközpont-alapúvá szervezte át műszaki szervezetét, és jelentős portfoliótisztításra került sor. Az átszervezés eredménye a tervek szerint a második félévben lesz látható. Március 1-jétől Hanus Weisl korábbi kereskedelmi igazgatót nevezték ki az Infinity a.s. vezérigazgatójává. A Spannál 2004-ben elkezdett szervezeti fejlesztések, amelynek részeként szétválasztották a szakmai és gazdasági menedzsmentfunkciókat, valamint a belső szakmai invesztíciók pozitív hatása már 2005 első három hónapjának eredményében mutatkozott. Szintén folytatódik az a trend, hogy új projektjeinek túlnyomó többsége szolgáltatás vagy támogatási jellegű tevékenységre épül, amelynek következtében teljesítménye minden mutatóban jelentősen javult, és az első negyedévben a csoport leggyorsabban növekvő tagja lett.

Az év további részében tovább folytatódik a cégcsoport tudatos, belső fejlesztése és integrációja, valamint a harmadik piacokon való közös megjelenése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés