Connect with us

technokrata

A MakTel továbbra is Macedónia vezető Internet-szolgáltatója

Dotkom

A MakTel továbbra is Macedónia vezető Internet-szolgáltatója

A piacvezető Magyar Telekom Csoport nemzetközi vezetékes szolgáltatások szegmensében cél a költségcsökkentés – a nyereségesség megőrzése érdekében.

A szegmensek közötti kiszűrések előtti bevételek 14,5%-kal 10,1 milliárd forintra csökkentek 2005. I. negyedévben a bevételt hozó előfizetők számának csökkenése és az alacsonyabb forgalom, valamint az árfolyamváltozások kedvezőtlen hatásának következtében. (A szegmensek közötti kiszűrések előtti bevételekben benne vannak a külső ügyfelektől és a Magyar Telekom Csoport nem az adott szegmenshez tartozó tagjaitól származó bevételek is.)

A költséghatékonyságnak köszönhetően az EBITDA 4,4 milliárd forint, az EBITDA-ráta 43,7% volt. Az alkalmazottak záró létszáma az átszervezés következtében közel 24%-kal csökkent az első negyedév végére az előző évhez képest, s ennek következtében az egy alkalmazottra jutó vonalszám 252 volt. A vezetékes penetráció Macedóniában 28% körül volt. Az I. negyedév végére a vezetékes előfizetések száma 3%-kal csökkent a mindkét irányban inaktivált vonalak hatása miatt. Az analóg előfizetők száma 561.406-ra mérséklődött, de az ISDN csatornák száma 10,2%-kal 41.708-ra nőtt. A MakTel továbbra is az ország vezető Internet-szolgáltatója; előfizetőinek száma 2005 első negyedévének végére 70.011-re nőtt (nagy többségük kapcsolt vonali előfizető), ami éves szinten 32,4%-os emelkedést jelent.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin