Connect with us

technokrata

Mi „spamország” fővárosa?

Dotkom

Mi „spamország” fővárosa?

A spammelés mennyországa pedig nem más, mint…

…Dél-Florida. Broward, Palm Beach és Miami-Dade megyék összességében több spammernek adnak otthont, mint bármelyik másik ország a Földön. A Spamhaus nevű cég megfigyelése szerint a világ 180, a spammelést a lehető legkomolyabban űző emberének több mint a negyede lakik az Amerikai Egyesült Államok délkeleti államában, s többségük ezen a hárommegyényi területen „koncentrálódik”. A világ legtöbb komoly spammerét tartalmazó városa pedig Boca Raton, ahol a 180-as listából 11-en laknak.

No de miért éppen Dél-Florida? Ennek több oka is van. Egyrészt a kedvező időjárás laza életstílussal párosul, másrészt az államban – az USA többi részéhez képest – viszonylag enyhék a csődtörvények, ráadásul közel vannak az internetes adatközpontok is. Florida közismerten a telemarketing és az e-mailmarketing egyik őshazája, valamint elég régóta tartja magát a nyilvánosság vélekedésében az a kép is, hogy Miami és környéke a piszkos üzletek melegágyának tekinthető.

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy a tavalyi év elég viharosnak bizonyult a karib-tengeri térségben. Nos, ez érzékenyen érintette Floridát is, annyira, hogy az ottani számítógépeket működésképtelenné tevő hurrikánok komoly hatással voltak a világszerte elküldött spamek mennyiségére. Habár csak rövid időre estek el Dél-Florida számítógépei az internetezés lehetőségétől, a szakértők megdöbbenve tapasztalták, hogy ennek mérhető hatása van a spammennyiségre – méghozzá azalatt a pár nap alatt komoly csökkenést mértek a kéretlen elektronikus levelek számában.

Az FBI Észak-Miamiban található irodája is hasonló tendenciáról volt kénytelen beszámolni: rengeteg panaszt kapnak e-mailes visszaélésekkel kapcsolatban. Annyit, hogy komolyabb erőforrások híján csak a legnagyobb ügyekre tudnak koncentrálni. „Ha valaki egy 1 millió dolláros esettel kapcsolatban keres fel minket, kénytelenek vagyunk a többiekkel egy várakozási sorba helyezni az ügyét.” – mondta LeVord Burns, a helyi FBI iroda egyik ügynöke.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin