Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ első DMB notebookja

Dotkom

A világ első DMB notebookja

Mostantól a felhasználók nagy felbontásban is élvezhetik laptopjukon a digitális tv-adásokat bárhol, bármikor. Az LG Electronics bemutatta az LG Express LW40-et, amely a világ első földi DMB (Digital Multimedia Broadcast) adások vételére alkalmas Sonoma platform alapú notebookja.

DMB adások vételére alkalmas kísérleti notebookot ugyan már bemutattak néhány kiállításon, de az első tömeggyártásra szánt termék az LG Express LW40-es modell. A noteszgép 14 inch széles, WXGA-s, 1280×768-as felbontású LCD-vel rendelkezik és 15:9-es képarány megjelenítésére képes, amelyen kiváló minőségben lehet nézni a DVD filmeket. Az éles LCD képernyő mély és tiszta képeket jelenít meg, megfelelve a minőségi szórakozásra vágyó vásárlók igényeinek.

A DMB adások vételére alkalmas notebook olyan DMB antennát és jelkezelő modulokat tartalmaz, amelyek tetszés szerint kicserélhetőek az optikai lemezmeghajtóval (ODD). Így, ha utazásra kerül sor, akkor a felhasználók csökkenthetik a notebook súlyát, mert választhatnak a DMB modul és az ODD közül. A DMB notebookok képesek az adásokat fogni, rögzíteni, a csatornákat megkeresni és nyilvántartani, valamint tárolni tudják az előre programozott műsorokat, képlopó funkcióval rendelkeznek, és intelligensen frissítik magukat (az internetről automatikusan letöltött szoftverrel, meghajtóprogramokkal), így szolgálva a vásárlók kényelmét.

Januárban az LG Electronics bemutatta 14-féle Sonoma platformos notebookját. A társaság most további háromféle 14 inches LCD képernyős DMB notebookot mutatott be (felső kategóriás, hagyományos és populáris típusokat). A Sonoma platformra épülő LG Express notebookokkal a LG a csúcstechnológiás notebook piacot célozza meg.

A jelenlegi legerősebb DMB notebook (a LW40-P1LK típus) Sonoma platformos, Pentium M 1,6 GHz processzorral, 512 MB DDR2 memóriával és nagy kapacitású 80GB-os merevlemezzel vannak ellátva. ATI Mobility Radeon X600 grafikai chipet tartalmaznak, amely minőségi szórakozássá varázsolja a 3D játékokat és videókat. Az LW40-P1LK modell kiskereskedelmi forgalomban 1,99 millió von áfával (kb. 1990 dollár).

A középső modell (az LW40-11HK típus) Pentium M 1,6 GHz processzorral, 512 MB DDR2 memóriával és 60 GB-os merevlemezzel van felszerelve és Intel GMA900 grafikus chipet tartalmaz. Az ára 1,79 millió von (kb. 1790 dollár – a DMB modullal együtt). Az alapmodell, (az LW40-ENHK típus) Pentium M 1,4 GHz processzorral, 512 MB DDR2 memóriával és 60 GB-os merevlemezzel van ellátva és az ára kiskereskedelmi forgalomban 1,59 millió von (kb.1590 dollár – a DMB modullal együtt).

Az ágazat becslései szerint, 2010-re nagyjából 10 millióan fogják használni a földi DMB szolgáltatást és 1,3 milliárd dollár értékben kelnek majd el földi és műholdas DMB telefonok.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés