Connect with us

Hirdetés

technokrata

A PC állomány elöregedése komoly anyagi és technikai problémaforrás a vállalkozásoknál

Dotkom

A PC állomány elöregedése komoly anyagi és technikai problémaforrás a vállalkozásoknál

Öreg PC bizony vén PC: lezárult az Intel kezdeményezése alapján, többek között az Albacomp közreműködésével indult verseny.

A kezdeményezésének az volt a célja, hogy megtalálja Magyarország legrégebbi – Intel processzort tartalmazó – asztali számítógépét, és ezáltal is felhívják a figyelmet a korosodó PC-k cseréjének szükségességére. A majd negyed évszázados nyertes gép Horváthné Károlyi Piroska, szombathelyi vállalkozó tulajdona. A vállalkozó egy új, Intel Pentium 4 processzoros Albacomp Activa Home csúcsgépet nyert ajándékba.

A PC állomány elöregedése komoly anyagi és technikai problémaforrás a vállalkozásoknál. Egy öreg PC még működőképesnek tűnik, de a legtöbb új alkalmazás nehezen vagy egyáltalán nem fut rajtuk. A bővítésük igen nehézkes, időigényes. Egyre gyakoribbak az időszakos leállások, így értékes munkaidő (vagy akár információ) veszik el.

„Az üzleti célú PC felhasználás esetén a hatékonyság és a biztonság igen fontos szempont. Korunk PC-jével szemben támasztott elvárások a magasabb szintű teljesítmény, méretezhetőség és maximális megbízhatóság. Ezeknek a szigorú követelményeknek csak a korszerű gépek képesek maradéktalanul megfelelni.” – mondta Gacsal József, az Intel Magyarország üzletfejlesztési igazgatója.

A Gartner Dataquest piackutató vállalat tavaly közzétett jelentése szerint 2004-ben világszerte mintegy 100 millió PC-t cseréltek le tulajdonosaik újabb konfigurációkra, idén pedig további 120 millió személyi számítógép helyett vásárolnak újat. A piackutató szerint a világszerte használatban levő PC-k több mint 30 százaléka már legalább három éves, vagyis megérett a cserére.

A hazai PC-állományt tekintve elmondhatjuk, hogy a hazai cégek desktop állománya közepesen fejlett. A hordozható eszközök tekintetében általában fejlettebb, jobb minőségű gépekkel találkozunk, mint a desktop eszközök esetében. Az információk gyorsabb áramlása, az adatfeldolgozás sebességének növelése elengedhetetlen feltétele lett a vállalatok mindennapi működésének. A modern hardverek jelenlétét a naprakész információk iránt támasztott kereslet megugrása is mindenképpen megköveteli.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés