Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intelligens szoftverek a köz szolgálatában

Dotkom

Intelligens szoftverek a köz szolgálatában

SAS Fórum 2005.

Hazánkban az utóbbi években fokozottan érvényesül az a kormányzati szándék, hogy a közintézmények gazdálkodásukat racionálissá és átláthatóbbá tegyék, illetve növeljék az adminisztratív folyamatok hatékonyságát. A SAS Fórum 2005 konferencián Bécs város önkormányzata és a belga pénzügyminisztérium szakértője mutatta be, hogyan alkalmazhatók a probléma kezelésére a gazdasági szférában már bizonyított teljesítmény-menedzsment megoldások.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az üzleti intelligencia megoldások felhasználói konferenciáját Budapesten. Idén először a távközlési és pénzügyi szektor szakemberei mellett a közintézmények, az államigazgatási és költségvetési szervek döntéshozói is részt vettek a Fórumon. A tanácskozás középpontjában a közszférában egyre nagyobb szereppel bíró – informatikai megoldásokkal támogatott – tudásalapú stratégiai tervezés és végrehajtás állt.

Magyarországon a kormányzat és az adófizetők részéről egyre erőteljesebben fogalmazódik meg az elvárás, hogy a közintézmények átláthatóbbá tegyék működésüket és gazdálkodásukat, racionalizálják adminisztratív folyamataikat, és még nagyobb hangsúlyt helyezzenek az ügyfelek gyors és pontos kiszolgálására. A gyakorlatban azonban igen nehéz feladat a közintézmények számára, hogy minden elvárásnak egyidejűleg megfeleljenek, és mindemellett valós képet alkossanak saját teljesítményükről és fejlődésükről.

Norbert Weidinger, Bécs Főváros Önkormányzatának projektmenedzsere a konferencián hangsúlyozta, hogy az adófizetők számára nyújtott szolgáltatások fejlesztését és optimalizálását a lehető legkisebb költségkeret felhasználása mellett kellett megvalósítaniuk. Az egyetlen megoldást számukra egy olyan informatikai – balanced scorecard – megoldás alkalmazása jelentette, mely rendet teremt a jelentések dzsungelében, miközben tökéletesen illeszkedik a már meglevő a pénzügyi, ügyfélkapcsolati és belső információs rendszerekhez.

Claude Schoenaers, a belga pénzügyminisztérium osztályvezetője előadásában kiemelte, hogy az intézmény számára stratégiai teljesítmény-menedzsment alkalmazásokkal vált elérhetővé a költségvetés bevételeinek és kiadásainak minden korábbinál pontosabb tervezése és nyomon követése, sőt a források hatékonyabb és igazságosabb elosztása, valamint az államadósság tervezése.

Az Amerikai Egyesült Államokban és az Európai Unióban a közhivatalok felismerték, hogy a magánszektor számos vállalatánál már sikerrel alkalmazott informatikai megoldások biztosíthatják a szervezetek teljesítményének növekedését, mivel világos képet mutatnak az ügyfélkapcsolatokról, a pénzeszközök és az emberi erőforrások felhasználásának hatékonyságáról. A SAS Strategic Performance Management megoldása lehetővé teszi, hogy a döntéshozók rálássanak a szervezet tevékenységének minden összetevőjére, ezáltal a rejtett erőforrásokat az intézmény stratégiájába integrálják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés