Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gateway: szélesképernyős noteszgép 170 ezer forintért

Dotkom

Gateway: szélesképernyős noteszgép 170 ezer forintért

900 dollárba, azaz átszámítva körülbelül 170 ezer forintba kerül a Gateway legújabb, alacsony árkategóriába szánt, ámde szélesképernyős notebookja.

Az USA-ban forgalomba kerülő Gateway M210 egyike azon első noteszgépeknek, melyek ebbe az alacsony árkategóriába is elhozzák a szélesképernyős kialakítást. Igaz, az LCD mérete a minél inkább olcsó kialakításra törekvés miatt csupán 14,1 col lett, ám azon képes WXGA felbontást megjeleníteni. Ideális választás lehet mindazoknak, akik az alapvető noteszgép-funkciókat szeretnék használni, de nem akarnak bankot robbantani egy ilyen masina megvásárlásához. Ebből következően videokártyája sem

Három különböző változatban vehető meg a hordozható számítógép, s mindhárom esetben Centrino platformra alapuló notebookot kap a pénzéért a vásárló. A legolcsóbb kialakítás (ez kerül 900 dollárba) a 340-es Celeron M processzorra épül, mely 1,5 GHz-es órajelen működik (de lehetőség van 1100 dollárért egy 1,4 GHz-es, 1300 dollárért egy 1,6 GHz-es Pentium M processzoros konfiguráció vásárlására is). Az alapváltozat 40 GB-os merevlemezzel rendelkezik, 333 MHz-es DDR memóriájának kapacitása 256 MB (a sorozat csúcsváltozatánál ez 60 GB/512 MB).

Mi található még a kicsiny eszközben? 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló, integrált 56 Kbps-os modem és természetesen a vezetékmentes hálózati csatlakozás lehetősége (802.11g). Optikai meghajtó is jár hozzá, kialakítás szerint egy CD-író vagy egy DVD/CD-RW kombódrive. Az árban a Windows XP Home változata is benne van.

Kérdés, hogy Magyarországon mikor lehet majd ilyen kedvező árú noteszgépet vásárolni. (Azt azért meg kell jegyezni, hogy ehhez az alacsony árhoz az erős forint is hozzájárult, hiszen rég látott mélységbe “zuhant” a dollár a magyar fizetőeszközhöz képest – 1:190-es arányban “váltottuk” az amerikai valutát.)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés