Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új biztonsági megoldások a Panda Software-től

Dotkom

Új biztonsági megoldások a Panda Software-től

Titanium Antivirus 2005, Platinum Internet Security 2005 és TruPrevent Personal 2005 – a szoftverek mindegyike tartalmazza az új TruPrevent technológiát, mellyel megelőzhetőek az olyan kártevők támadásai, mint Sasser vagy Mydoom.

Panda Software új biztonsági megoldásait, a Titanium Antivirus 2005-öt, a Platinum Internet Security 2005-t és a TruPrevent Personal 2005-öt az otthoni felhasználók, a kisvállalatok és szakemberek igényeinek kielégítésére fejlesztették ki, hogy védelmet nyújtsanak minden típusú internetes fenyegetés ellen, beleértve az ismeretlen vírusokat és betolakodókat is.

A Panda Software számos évet töltött a megoldás fejlesztésével, melynek eredménye az új TruPrevent technológia. Ez radikális változást hoz az internetes fenyegetések elleni harcban, ugyanis az eddigi felbukkant vírusokra való utólagos reagálás helyébe lépett a támadások megelőzésére alkalmas megoldás, mely így képes blokkolni az új generációs vírusokat, mint például a Sasser vagy a Mydoom, melyek rendkívül gyorsan fertőzték meg számítógépek ezreit.

TruPrevent technológia a hagyományos heurisztikus keresés képességét messze meghaladja. A futó folyamatok vagy programok viselkedését vizsgálja. Ez azt jelenti, hogy nem a fertőzés jelei alapján ismeri fel a vírust, hanem a folyamat által végrehajtott műveletsor hatása alapján, amint a folyamat elkezd a memóriában futni. Ennek köszönhetően magasabb biztonsági szint érhető el. Így ha egy folyamatot veszélyesnek ítél, a TruPrevent technológia megakadályozza például, hogy kifelé kommunikáljon vagy lefusson, meggátolva ezzel a vírus terjedését. A Panda Software termékek vírusok és betolakodók elleni hatékony védelmét a TruPreventnek, köszönhetően megerősítették az ismeretlen vírusok és betolakodók támadásait semlegesítő képességgel.

A számítógép minden típusú Internetes fenyegetés elleni védelméhez a Titanium Antivirus 2005 és a Platinum Internet Security 2005 a legfejlettebb technológiát használja, tartalmazza az új TruPrevent technológiát is. A TruPrevent Personal 2005–öt olyan végfelhasználók számára fejlesztették, akik más gyártó (nem Panda Software) antivírus szoftverét használják és második védelmi vonalat is szeretnének, olyat, amilyet csak a TruPrevent technológia biztosít.

Titanium Antivirus 2005, Platinum Internet Security 2005 és TruPrevent Personal 2005 a következő technológiákat tartalmazza:
– Viselkedés alapú vírus felismerés. Az ismeretlen férgek és trójaiak felismerése és blokkolása a számítógépen futó folyamatok viselkedésének elemzése alapján. Ez magába foglalja a folyamatok ellenőrzését, és ha veszélyes, a blokkolását, megakadályozva ezzel a férgek hálózaton belüli terjedését. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy még az azonosítás előtt megállítsa az olyan kártékony programok fertőzését, mint a BugBear, a Nimda, a Klez, a SirCam vagy a LoveLetter.
– Hálózati adatforgalom ellenőrző modul. Ez a modul más technológiák kiegészítőjeként felismeri és blokkolja a kártékony tartalmú csomagokat, amikor azok megpróbálnak belépni a biztonsági réseken keresztül. Így elkerülhetőek az olyan járványok, melyeket az SQLSlammer, a Code Red vagy a Sasser okozott.
– Védelem a puffer túlcsordulások ellen. Ezek a sebezhetőségek manapság sok alkalmazás általános gyenge pontjai, és az egyik leggyakrabban használt módja az IT rendszereket támadó fenyegetések terjedésének. A TruPrevent Technológia véd az ilyen veszélyek ellen.
– Biztonsági irányelvek meghatározása. A számítógépen futó programokra alkalmazva bizonyos erőforrásokhoz blokkolni lehet a hozzáférést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés