Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SSL VPN piac 57%-os részesedése mellett az IDP piacon is vezet a Juniper Networks

Dotkom

Az SSL VPN piac 57%-os részesedése mellett az IDP piacon is vezet a Juniper Networks

Az Infonetics legfrissebb jelentése szerint 57%-ra növelte piaci részesedését a Juniper Networks a Secure Socket Layer Virtuális Magánhálózatok (SSL VPN) piacán. A Juniper szállította egyúttal a legtöbb Intrusion Detection és Prevention eszközt is.

Az Infonetics jelentése szerint a Juniper Networks folyamatosan növeli piaci részesedését az SSL VPN termékek piacán. 2004 első negyedéve óta, amikor is 45%-át birtokolta a piacnak, tovább növelte a részesedését, amely már elérte az 57%-ot. Az elemzés az SSL VPN piac nagyságát a 2007-es évre 466 millió dollárra becsüli, világviszonylatban a bevételek 10%-kal nőttek az első negyed-év óta, és 92%-kal fognak nőni 2005 második negyedévére. 2003-tól 2007-ig az éves forgalom a jelenlegi 467%-ára nőhet – állítja az Infonetics Research.

Az elemzés szerint a Juniper nem csak a core routing és a biztonságos elérés területén emelkedik ki, hanem fejlődést mutat a betörés detektálás és megelőzés (intrusion detection and prevention) megoldások területén is. A Juniper Networks vezető szállító a hálózat-alapú IDP eszközök piacán is 37%-os esz-közszállítási részesedéssel.

Sajó Péter, a Juniper Networks kiemelt hazai partnere, a Telindus Security Solutions Managere idehaza is fokozott érdeklődést lát az SSL VPN és IDP termékek iránt. „Ma a cégek már nem elégednek meg azzal, ha egy eszköz csak értesítést küld a támadásokról, ahogy a ’hagyományos’ IDS termékek teszik, ma már olyan eszközt keresnek, amivel azonnali ellenintézkedésekre is van lehetőség. Erre szolgálnak az IDP – Intrusion Detection and Prevention – eszközök. A másik megfigyelhető tendencia – amely az SSL VPN berendezések elterjedését segíti elő, – hogy egyre több cég szeretné a távoli felhasználók – munkatársak, ügyfelek, partnerek – számára oly módon elérhetővé tenni a hálózati szolgáltatásokat, hogy az üzemeltetési költségek jelentősen csökkenjenek, a jogosultsági rendszer minden távoli felhasználóra egyszerűen alkalmazható legyen, a biztonsági szint pedig növelhető legyen a felügyelet alatt álló végpontok biztonsági rendszerének automatizált karban-tartásával.”

Ezt a célt szolgálta a Telindus október 20-ai szakmai napja is, ahol a Juniper vezető SSL VPN és IDP megoldásait mutatták be hazai és külföldi szakértők.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés