Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panasonic digitális fotókiállítás a Néprajzi Múzeumban

Dotkom

Panasonic digitális fotókiállítás a Néprajzi Múzeumban

Sikeresen zárult a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága által meghirdetett III. Lumix 2004 Digitális Fotópályázat. A nyertes képek és a legjobbnak ítélt további több mint 50 kép megtekinthető a Néprajzi Múzeum középső galériáján 2004. október 18. és november 14. között, minden nap 10 órától 18 óráig.

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Lumix Digitális Fotópályázat, melyet második alkalommal a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága hirdetett meg a Panasonic Magyarország Kft. támogatásával. A pályázat auguszus 2. és október 4. között zajlott. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre és teret adjon az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának.

A pályázatok értékeléséről és a díjak odaítéléséről neves fotóművészekből álló zsűri döntött, melynek tagjai: Keleti Éva, Szamódy Zsolt, Pólya Zoltán, Vinnay Péter és Zsigmond Gábor voltak. A tavalyi számot meghaladva több, mint 9.700 pályaműből választotta ki a zsűri a díjnyertes képeket, és azt az 52 képet, melyek kiállításra kerülnek.
A Lumix díjat, az 500.000 forint értékű szabadon felhasználható ösztöndíjat Domaniczky Tivadar nyerte ˝Magasugró˝ című képével.

Az egyes kategóriák nyertesei:
˝Az ember˝ – Bakos Veronika Labirintus című képe
˝Természet˝ – Daróczi Csaba Verébcsapat című képe
˝Úton˝ – Lóránt Attila Zsákosok című képe
˝Lendületben˝ – Kovalovszky Dániel Kóbor János, Omega turné című képe.

A kategóriagyőztesek egy-egy Panasonic Lumix DMC-FZ20 típusú digitális fényképezőgépet kaptak. A díjak átadására október 18-án a Lumix 2004 Digitális Fotókiállítás megnyitó rendezvényén került sor, a Nemzeti Múzeum Dísztermében. Más digitális fotópályázatokhoz képest rendhagyó módon, a nyertes képeket ezúttal sem csak az interneten lehet megtekinteni, hanem plazmaképernyőkön is bemutatásra kerülnek a Néprajzi Múzeumban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés