Connect with us

Hirdetés

technokrata

PGP, Symantec: titkosított e-mailvédelem

Dotkom

PGP, Symantec: titkosított e-mailvédelem

A PGP Corporation és a Symantec Corporation bejelentette, hogy a vállalati védett levelezést és a víruskeresést egyesítve lehetővé tevő megoldást szállít. A PGP Corporation beépítette a Symantec AntiVirus keresőmodulját a PGP Universal terméksorába, ezzel lehetővé téve a vállalati ügyfelek teljes körű, védett hálózati levelezését.

A PGP Universal-t megvásároló és a Symantec víruskereső moduljára éves előfizetéssel rendelkező ügyfelek élvezhetik a teljes körű e-mailvédelmi megoldás előnyeit, amelyben a kimenő levelek a tikosítás megtörténte előtt, illetve a bejövő levelek a dekódolást követően azonnal átesnek a vírusvizsgálaton. A PGP Universal mind a Symantec, mind a PGP termékeket központilag fogja kezelni.

„Sokan azt vélték, hogy ezt a két, vállalati környezeti funkciót a védettség vagy a teljesítmény feláldozása nélkül nem lehet egyesíteni.” – mondta Greg Gotta, a Symantec termékszállítási alelnöke – „A PGP Corporation és a Symantec által létrehozott megoldás jól mutatja, hogy a vállalatok hatékony, nagy teljesítményű, átfogó és méretezhető, levelezési víruselhárításra irányuló igényeinek elkötelezetten teszünk eleget”.

A Symantec vírusvizsgáló modulja

A Symantec AntiVirus vizsgálómodulja nagy teljesítményű, méretezhető és megbízható víruselhárítást nyújt a hálózat infrastrukturális szolgáltatásain, alkalmazásain és eszközein átmenő, vagy azokon tárolt forgalomban. A Symantec AntiVirus kereső modulja felismeri és kijavítja az összes fontosabb file-típus – ideértve a mobil kódot és a tömörített formátumokat is – vírusok, férgek és trójaiak okozta fertőzését. A vírusazonosítók és a modulok a víruskeresés megszakítása nélkül, önműködően frissülnek. A nagymértékben skálázható víruselhárítás érdekében a megoldás a több szerver közötti önműködő terheléselosztás révén könnyedén alkalmazkodik a növekvő forgalomhoz.

A PGP Universal

A PGP Universal a védett levelezés gyakorlati, nagy léptékű alkalmazását kínálja. A levelek tikosításának kötelezettsége nem a felhasználóra hárul, hanem a hálózatban történik. A titkosítás, az adatok visszaállítása és a digitális aláírás önműködően, a felhasználó számára láthatatlanul zajlik. Az üzenetek titkosítása egyedi kulcspárokkal és akkor is védve történik, ha a címzett nem rendelkezik kulccsal. A PGP Universal gyorsan és gazdaságosan képes a vállalat szervezeten belüli és kívüli akár összes felhasználójának védelmére. A PGP Universal mind az OpenPGP-t, mind az X.509 + S/MIME szabványt támogatja. Öntelepítő, proxy-ra épülő felépítése olcsó rendszerbe állítást tesz lehetővé. A kulcsok dinamikusan jönnek létre, az informatikai részleg be tudja tartatni a mindkét irányú szabályokat.

Elérhetőség, ár, támogatás

A PGP Universal Symantec AntiVirus kereső modullal bővített bétaváltozata elérhető a PGP weblapján. A még ebben a negyedévben megjelenő PGP Universal 1.2 kiadás már tartalmazni fogja. A Symantec AntiVirus kereső modul funkcióhoz a PGP Universal termékekhez kapcsolt, éves előfizetési licencek lesznek kaphatók. A PGP Corporation a Symantec AntiVirus kereső moduljához minősítéssel rendelkező PGP mérnökökön keresztül – Symantec Platinum háttértámogatással – első szintű támogatást ad.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés