Connect with us

technokrata

A felhasználó azonosítása nem elég – hitelesíteni kell a PC-t is

Dotkom

A felhasználó azonosítása nem elég – hitelesíteni kell a PC-t is

A hardvereszközök hitelesítése egy mindmáig elhanyagolt, ugyanakkor fontos területe az IT-biztonságnak; a Phoenix Technologies azonban egy új megoldással rukkolt ki e téren.

A napokban Londonban zajló Infosecurity Europe kiállításon jelentette be a Phoenix Technologies legújabb biztonsági megoldását. A BIOS szoftverek legnagyobb ˝gyártójának˝ új technológiája lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy hitelesítsék a hardvereszközöket. A program a hagyományos beléptető-rendszerrel együttműködve biztosítja, hogy csak az férhet a vállalati hálózathoz, aki erre fel van jogosítva, s ez az alkalmazott biztonságos eszközöket (trusted device) használ számítógépében.

Shiba Mandalam, a Phoenix IT-biztonsági termékeinek marketingigazgatója elmondta, hogy a TrustConnector lehetővé teszi a vállalatoknak a hozzáférések ellenőrzési szintjének kiterjesztését, túl a felhasználóneveken és a jelszavakon. ˝Ennek révén, amikor egy felhasználó bejelentkezik, a felhasználó és a hardvereszköz [amin dolgozik] egy időben kerül hitelesítésre.˝ – fejtette ki Mandhalam.

A TrustConnector egy titkosító kulcsot hoz létre, melyet az adott számítógép (jellemzően noteszgép) hardverprofilja alapján alakít ki, majd ezt a kulcsot alkalmazza akkor, amikor a hálózati csatlakozás létrejön. Abban az esetben, ha a jogosultságokkal ugyan rendelkező felhasználó az eredeti számítógépe helyett egy másik komputerről próbál meg bejelentkezni, netán az alap rendszerének egy elemét kicserélte (például egy újabb merevlemezt rakott a konfigurációba), ez – beállítástól függően – lereagálható. A rendszergazda rendelkezhet úgy, hogy ilyen esetekben korlátozza vagy akár le is tilthatja a belső hálózat elérését.

Rob Enderle az Enderle Group vezető elemzője szerint a biztonsági fenyegetések mértékének emelkedése miatt még sosem volt ennyire fontos a hardvereszközök hitelesítése, mint napjainkban. ˝Egészen mostanáig az eszközhitelesítés egy volt a hálózat hiányzó láncszemeinek.˝ – mondta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin