Connect with us

technokrata

Innovációs Díjat kapott az Albacomp leányvállalata

Dotkom

Innovációs Díjat kapott az Albacomp leányvállalata

A Prakticomp cég IPConsole szoftvere nyerte el a Magyar Innovációs Díj – Új Megoldások díjat.

A Prakticomp cég IPConsole nevű szoftvere nyerte el a Magyar Innovációs Díj – Új Megoldások díjat az idei IT 2004 konferencián.

Az IPConsole egy vezérlő- és távfelügyeleti rendszer, melyet az Albacomp többségi tulajdonában lévő békéscsabai Prakticomp szakemberei fejlesztettek ki. A szoftverrendszert a hazai McDonald´s üzleteiben elhelyezett online média terminálok kiszolgálására és üzemeltetésére tervezték, hogy szervezetten működhessenek ezek az egymástól földrajzilag távol eső eszközök. A rendszer jelenleg 12 helyen működik, de a folyamatos fejlesztés után az ország mintegy 80 McDonald´s üzletében körülbelül 160 online média terminált fog vezérelni és felügyelni. Az online média terminál hálózat a gyorsétterem-lánc sajátos információinak közlése mellett két fő feladatot lát el: fizetős Internet-szolgáltatást és online reklám megjelenítést.

Az április 21. és 22. között Visegrádon megrendezett IT 2004 kiállításon a kizárólag magyar és kizárólag jogtiszta szoftverek közül az IPConsole-t tartották érdemesnek a Magyar Innovációs Díj – Új Megoldások elnevezésű díjra.

Hack István, a Prakticomp ügyvezető igazgatója elmondta: „Óriási jelentősége van a díjnak, mert a távfelügyeleti rendszerek valójában csak most kezdenek elterjedni, és ennek az elismerésnek talán a magyar számítástechnika számára is nagy hozadéka lesz. Az is lényeges, hogy a rendszernek egy elismert multinacionális céget kell kiszolgálnia, amely nem engedheti meg magának, hogy akár csak egy órára is leálljon. Nekik kifejezetten nagy érték a megfelelő biztonsági háttér. Tavaly a McDonald´s-okban körülbelül 2-2,5 millió felhasználó találkozott a rendszerünkkel.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu