Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Szolgáltatások divízió negyedéves eredmények

Dotkom

HP Szolgáltatások divízió negyedéves eredmények

A HP nyilvánosságra hozta 2003 IV. negyedévi eredményeit.

A HP Szolgáltatások 3,2 milliárd dolláros forgalma mind az egy évvel, mind pedig a három hónappal korábbi szintet 5 százalékkal haladja meg. A növekedésben továbbra is a menedzselt szolgáltatások viszik a prímet, a forgalom itt 36 százalékkal bővült a tavalyi negyedik negyedévhez képest, a pénzügyi év egészét tekintve pedig 22 százalékkal nőtt az árbevétel.

Az ügyféltámogatási szolgáltatások árbevétele 5 százalékkal emelkedett a 12 hónappal ezelőtti szinthez képest. A tanácsadási és integrációs szolgáltatások forgalma 10 százalékkal maradt el a 2002. negyedik negyedévitől a tanácsadási piacon észlelt tartósan lanyha kereslet miatt.

A HP Szolgáltatások 393 millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel 12,2 százalékának felel meg. A négy illetve egy negyedévvel korábbi időszakhoz viszonyítva kimutatott 9 és 17 százalékos javulás a szigorú költséggazdálkodásnak köszönhető.

Finanszírozási szolgáltatások
A szervezet 461 millió dolláros árbevétele 14 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi eredménynél, ugyanakkor 4 százalékkal felülmúlja az előző negyedévi forgalmat. Üzemi nyeresége 26 millió dollár volt a negyedik negyedévben – míg 12 hónapja 101 millió dolláros veszteségről, három hónappal ezelőtt pedig 18 millió dolláros nyereségről számolt be. A divízió az elmúlt négy negyedév mindegyikében nyereséget termelt.
Eszközgazdálkodás

A HP 14,7 milliárd dollár bruttó készpénzállománnyal (azaz 14,2 milliárd dollár készpénzzel és rövid futamidejű, könnyen készpénzzé tehető eszközzel, valamint kb. 500 millió dollárnyi rövid és hosszú lejáratú befektetéssel) zárta a negyedévet. A működésből származó készpénzforgalom (működési cash flow) 2,4 milliárd dollárt tett ki – mintegy 269 millió dollár szerkezetátalakítási költség és 321 millió dollár negyedik negyedévi nyugdíjkiadás levonása után.

A készletek értéke 6,1 milliárd dollárnak felelt meg – ami 268 millió dollárral magasabb az egy évvel korábbi szintnél, és 77 millió dollárral marad el az előző negyedév értékétől. A vevőkövetelések állománya 1,3 milliárd dollárral, 8,9 milliárd dollárra nőtt a harmadik negyedévhez viszonyítva, ami jól érzékelteti az eladások lendületes felfutását. A vállalat negyedik negyedévben kifizetett, részvényenként 8 dollárcentes osztaléka 244 millió dollár készpénz felhasználását tette szükségessé. A HP 202 millió dollár értékben vásárolt vissza papírokat részvényeseitől.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés