Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: PSG eredmények a negyedik pénzügyi időszakban

Dotkom

HP: PSG eredmények a negyedik pénzügyi időszakban

A HP nyilvánosságra hozta 2003 IV. negyedévi eredményeit.

A HP Személyi rendszerek divíziójának 6 milliárd dolláros árbevétele 19 illetve 21 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbi és az előző negyedévi eredményt. Az értékesítési darabszám 35 százalékkal volt magasabb, mint 12 hónappal korábban – elsősorban a noteszgép-eladások 53, és az asztaligép-szállítások 23 százalékos bővülésének köszönhetően.

A tavalyi azonos időszakkal összehasonlítva – a harmadik naptári negyedév adatai alapján – a HP 60 százalékos volumen-növekedéssel megerősítette vezető pozícióját a noteszgép-szállítók között. Ezen a területen 18 százalékponttal sikerült felülmúlnia legközelebbi versenytársa eredményét és csaknem kétszeresen a piaci átlagot. A HP közel 2 százalékponttal bővítette részesedését a globális PC-piacon az elmúlt négy naptári negyedévben.

A HP díjnyertes iPAQ sorozatú kéziszámítógépeinek forgalma a tavalyi negyedik negyedév eredményéhez mérve 100 százalékos növekedést mutat. A vállalat piacrésze ebben a szegmensben 6,9 százalékponttal erősödött az előző negyedévhez képest.

A PSG divízió 21 millió dolláros üzemi nyereséget könyvelt el – szemben az egy évvel illetve 3 hónappal korábbi 68 és 56 milliós veszteséggel. Az év egészét tekintve a divízió nyereséges volt: a két vállalat összevont üzemi eredménye – az ellátási lánc területén elért megtakarítások és a fegyelmezett költséggazdálkodás nyomán – 391 millió dollárt tett ki a 2003-as pénzügyi évben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés