Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Képalkotási és nyomtatási divízió (IPG) negyedéves eredmények

Dotkom

HP Képalkotási és nyomtatási divízió (IPG) negyedéves eredmények

A HP nyilvánosságra hozta 2003 IV. negyedévi eredményeit.

A HP Képalkotási és nyomtatási divíziójának árbevétele 6,2 milliárdos rekordszintet ért el, ami 11 illetve 19 százalékos növekedést jelent a tavalyi negyedik és az idei harmadik negyedév adatával összevetve. A kellékanyagok forgalma 14, az üzleti hardvereszközöké 6, az otthoni termékeké pedig 5 százalékkal bővült az előző év utolsó három hónapjához viszonyítva.

A digitális képalkotási megoldások árbevétele 18 százalékkal emelkedett a tavalyi negyedik negyedévhez képest. A HP-nek a világ minden pontján sikerült megszilárdítania vezető pozícióját a legfontosabb termékkategóriákban. A vállalat 8 százalékponttal, 56 százalékra növelte részesedését a tintasugaras nyomtatók egyesült államokbeli piacán a harmadik naptári negyedévben. Az NPD Group legfrissebb adatai szerint a HP a többfunkciós (all-in-one) eszközök piacán is fokozta előnyét versenytársaihoz képest – piacrésze itt 66 százalék.

Az IPG divízió üzemi eredménye a vizsgált negyedévben lépte át első ízben az 1 milliárd dolláros határt. Az árbevétel 16 százalékának megfelelő nyereség 7 illetve 36 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi és az előző negyedévi értéket. A bruttó nyereséghányad előző negyedévhez képest tapasztalt enyhe gyengülése a hardverek termékmixen belüli súlyának növekedéséből ered.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés