Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végleg eltűnik a legendás Grundig a boltok polcairól?

Dotkom

Végleg eltűnik a legendás Grundig a boltok polcairól?

A nürnbergi elektronikai konszern tavaly nyáron jutott csőd közelbe, mikor az augusztus 31. utáni időszakra vonatkozóan a Deutsche Bank vezette konzorcium már nem hosszabbította meg a cég hitelkeretét. Súlyos adósságai miatt tavasszal csődöt jelentett, s a nyáron már meg is indult az eljárás.

Csődeljárás indult a minőségi szórakoztató-elektronikai termékeiről neves Grundig cég ellen. Az illetékes nürnbergi bíróság döntése lehetőséget ad a konszern feldarabolására, s az életképes divíziók értékesítésére.

A világhaború után Max Grundig általalapított konszern április közepén – miután évek óta hasztalan kutatott tőkeerős beruházó után – csődeljárást kért maga ellen, fizetésképtelensége és eladósodottsága miatt. A Grundig menedzsmentjének a célja eredetileg az volt, hogy a vállalat szanálása után az egész céget egyben adják el.

A Grundig virágzása idején 38 ezer embert is foglalkoztatott a 70-es évek elején. A csődeljárás kezdetekor már csupán ennek tizedét. A jelenleg megmaradt 1.300 munkavállaló közül 700 képzésben részesül, 500 fő a takarékra állított üzletmenet folyamatosságára ügyel és termékfejlesztéssel is foglalkozik. A Grundig októberig szállítóképes.

„Célunk az, hogy a Gundig mítosz ne enyésszen el” – közölte Siegfried Beck, nürnbergi ügyvéd, a Grundig csődbiztosa. „A beruházók keresése továbbra is folytatódik; a konszern egyes részei iránt több befektető is érdeklődik” – tette hozzá.

A Grundig fő profilját jelentő, televíziót, videokészüléket és rádiót gyártó, erősen veszteséges divízióban a kínai D´Long csoport, a török Beko és a tajvani Sampo gyártók számítanak komolyabb érdeklődőnek.

A csődbiztos tájékoztatása szerint a foglalkoztatáshoz szükséges 18 millió eurót főleg bankok adták össze, de egy-egy milliót a szövetségi állam és a tartomány is adott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés