Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP alelnök Magyarországon

Dotkom

HP alelnök Magyarországon

Peter Blackmore, a HP első alelnöke, a nagyvállalati üzletág vezérigazgatója június 30-án Magyarországon kezdte kelet-közép európai körútját. Látogatása során találkozik Medgyessy Péter miniszterelnökkel, Magyar Bálint Oktatási miniszterrel, valamit a hazai üzleti élet vezető személyiségeivel.

Peter Blackmore látogatása a HP azon stratégiájának része, melyben kiemelt szerepet játszanak a csatlakozás küszöbén álló európai országok. A Kelet Európai régió gazdasági dinamikájában, üzleti potenciáljában jelentősen felülmúlja a nyugat-európai országok lehetőségeit, ezen belül is a cég kifejezetten ígéretesnek tartja a csatlakozással járó infrastrukturális, informatikai fejlesztési feladatokat.

Blackmore úr látogatásának egyik fontos célja, hogy a hazai modernizációt elősegítő projektekkel és speciális, úgynevezett Public Private Partnership (PPP – a magánszféra és az állami szféra széleskörű együttműködésének speciális modellje) programokkal olyan megoldási lehetőségeket vázoljon fel, amelyek révén a cég átvállal bizonyos kulcsfeladatokat az államtól (fejlesztések, finanszírozás). Ez azért is különösen fontos, hiszen az Európai Uniós csatlakozás zökkenőmentes lebonyolítása elsősorban informatikai feladat, ezt a korábban csatlakozott országok esete is jól példázza.

A látogatás alkalmával adja át a HP alelnöke azt az adományt, melyet a HP nemzetközi pályázatán nyert el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyert el, válogatott neves európai egyetemek társaságában.

A látogatás során tartott sajtótájékoztatón az alelnök említést tett a HP Magyarország helyi fejlesztéseiről, mint például a BuilDog intelligens épület menedzsment rendszer, vagy a digitális vízlej projekt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés