Connect with us

Hirdetés

technokrata

Székesfehérvárra telepíti európai regionális számítástechnikai központját az Alcoa

Dotkom

Székesfehérvárra telepíti európai regionális számítástechnikai központját az Alcoa

Az Alcoa folyamatosan fejleszti a tevékenységét Magyarországon. A legújabb hazai befektetéseként 5,5 millió dolláros beruházással telepíti európai regionális számítástechnikai központját Székesfehérvárra.

Legújabb magyarországi befektetéseként 5,5 millió dolláros beruházással Székesfehérvárra telepíti európai regionális számítástechnikai központját az Alcoa-Köfém, mellyel az Európában jelenleg 43 helyen található és működő Alcoa vállalat számítástechnikai központját vonja össze a cégcsoport.

A regionális számítástechnikai központ elhelyezésére a már meglevő üzemépületek mellé egy 200 négyzetméteres objektumot emelnek. Az építkezés áprilisra fejeződik be, s a központ várhatóan az év végén kezdi meg a működését – 60 szakembernek munkát adva.

A beruházás az információszolgáltatás hatékonyabb működését, valamint a vevők és a termelés magasabb szintű, s az európai piaci igényeknek megfelelő kiszolgálását hivatott megvalósítani. Az eddig külön működő központok összevonása a működési költségek jelentős megtakarítását is lehetővé teszi.

Az Alcoa négy magyarországi vállalata együttesen mintegy 6.000 dolgozót foglalkoztat, együttes árbevételük 2001-ben meghaladta az 550 millió dollárt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés