Connect with us

Hirdetés

technokrata

KFKI: részvénytársasággá alakult az LNX

Dotkom

KFKI: részvénytársasággá alakult az LNX

2003. január elsejétől részvénytársasági formában működik az LNX, a KFKI Csoport hálózatintegrációra szakosodott tagja.

Az LNX – a KFKI Csoport tagja – 2003 január 1-től részvénytársasággá alakult. A vállalat megváltozott neve: LNX Hálózatintegrációs Részvénytársaság, röviden: LNX Rt.

A cég korábbi években tapasztalt dinamikus fejlődése a nehezebb gazdasági viszonyok, az infokom szektor válsága ellenére sem torpant meg. Az új kihívásokra a stratégiai és operatív irányítás szétválasztásával, a társasági forma átalakításával is válaszol a tulajdonosi kör. Az LNX igazgatóságának elnöke Horvai Mátyás, az ügyvezető igazgató Kászonyi Péter lett.

Az LNX alaptevékenységből származó nettó árbevétele 2002-ben 6,8 milliárd forint volt, mintegy 3 milliárd forint hozzáadott érték mellett. Az informatikai szektorban kiemelkedőnek számító adózás előtti nyereséget a menedzsment a vállalati költségek szigorú kézbentartásával, hatékony munkaerő-gazdálkodással érte el.

Az LNX 2002-ben elért sikerei közé tartozik a megújított Cisco Gold partneri minősítés, valamint két újabb specializáció megszerzése, az Avaya Communications-zel kötött viszonteladói szerződés, és a BMC-hez került Remedy-vel megújított partneri viszony.

A projektek közül kiemelkedő a Választási Hálózat, az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelet, a Legfőbb Ügyészség, a Magyar Államkincstár és a Belügyminisztérium országos rendszerének kiépítése; az ALCOA, a Salamander és a KSH IP telefon rendszerének magvalósítása, a GLOBE 13 és ASIA Center irodaházak alap infrastruktúrájának létrehozása és az IHM Call Center tenderének elnyerése.

Az LNX 2003-ban tovább kívánja növelni részesedését a hazai hálózatintegrációs piacon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés