Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elcoteq: végre nyereséges a harmadik negyed

Dotkom

Elcoteq: végre nyereséges a harmadik negyed

A sorozatos veszteséges negyedévek után a szeptember végén záródott harmadik pénzügyi időszakban már adózás előtti nyereséget ért el a finn Elcoteq.

Idei harmadik negyedével kapcsolatban adózás előtti nyereséget jelentett a finn Elcoteq Network. A vállalat a piacvezető mobiltelefon-gyártóknak végez bértermelést – Magyarországon is.

A beszámoló szerint a társaság harmadik negyedévi adózás előtti profitja 10,7 millió euró volt, a tavalyi 19,1 millió euró veszteség helyett. A cég 6,4 millió euró nettó nyereséget ért el az egy évvel ezelőtti azonos időszak 17 millió euró vesztesége után. A vállalat eladásai az idei harmadik negyedévben 7 százalékkal, 456,1 millió euróra nőttek az előző negyedhez képest. A harmadik negyedévi működési profit 12,7 millió euró volt az egy évvel korábbi 16,1 millió euró veszteség helyett.

A finn céget az utóbbi két év alatt eléggé megtépázta a távközlési alkatrészek iránti keresletcsökkentés, melynek következtében az Elcoteq a tavalyi évet 32 millió euró veszteséggel zárta, és 2001 kezdete óta foglalkoztatottjainak száma a kéharmadára csökkent.

Az Elcoteq abban reménykedik, hogy negyedik negyedévi eladásai elérik a 532 millió eurót, idei éves eladásai pedig az 1,8 milliárd eurót, így nyereséggel zárhatná az évet. Első kilenchavi vesztesége ugyanis 3,6 millió euró volt 1,28 milliárd euró eladás mellett.

A vállalat továbbra is a mobiltelefon-piac stagnálására számít az idén, ám költségcsökkentései révén azt reméli, hogy a javuló harmadik negyedéves eredmények után a teljes évet is nyereséggel fejezi be.

A Elcoteq előrejelzése szerint 2002-ben a mobiltelefon-eladások a tavalyi szinten fognak stagnálni. Ennek értelmében világszerte körülbelül 400 milliós készülék-eladásra lehet számítani, s gyors növekedés csupán jövőre várható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés