Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tőkeemelés az Ericssonnál

Dotkom

Tőkeemelés az Ericssonnál

A komoly nehézségekkel küszködő svéd telekommunikációs cég részvényesei bíznak az Ericsson jövőjében. A cég tőkeemelés révén 3,23 milliárd euróhoz jutott.

Kurt Hellström, a hosszú ideje veszteségekkel küszködő Ericsson elnök-vezérigazgatója a svéd televízióban büszkén jelentette be, hogy teljes sikerrel zárult le a tőkeemelés, a részvényesek 99,5% vásárolt az új papírokból.

Az ügylet révén 3,23 milliárd euró folyt be az Ericsson kasszájába. Mint Hellström elmondta: a pénzt leginkább az adósságok csökkentésére, valamint a cég új struktúrájának kialakítására fogják fordítani.

Az Ericsson 2001-ben még 107.000 alkalmazottal rendelkezett, ma ez a szám 76.000-re csökkent.

Hellström az SVT2-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az Ericsson megrendelései azért estek vissza, mert a szolgáltatók alig költenek új beruházásokra, inkább a jelenlegi hálózat fenntartását részesítik előnyben egészen addig, míg a piac a beruházást rájuk nem kényszeríti.

Mint arról korábban már hírt adtunk, az Ericsson a Sonyval együtt alapított közös cége sem felel meg az elvárásoknak, ezért elképzelhető, hogy az Ericsson a közös cégből kivonulva visszavonul a készülékgyártástól.

A cég hivatalos közleménye szerint (még) hisznek a Sony Ericsson jövőjében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés