Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit tud (még) az Intel következő generációs processzora?

Dotkom

Mit tud (még) az Intel következő generációs processzora?

Az Intel fejleszői fórumán közzétette a Baniasra vonatkozó jellemzők legtöbb részét.

Mike Trainor, az Intel mobilplatformokért felelős menedzsere tartott technikai bemutatót az Intel Fejlesztői Fórumon, melynek keretében több részletet is elárultak a Baniasról (melynek nagy részét már innen-onnan tudni lehetett).

Kezdjük mindjárt az ezen szegmensben egyik legfontosabb tényezővel, az energiafogyasztással: a normál Banias 3,5-4,5 órányi üzemidőre képes 14 és 15 colos kijelzővel felszerelt noteszgépek esetében, ami nem nevezhető kevésnek, de ennél talán kicsivel többet vártunk. Az alacsony energiaigényű változat ennél többre képes, de ezt csak olyan modellekhez szánják, melynek LCD-i 12 és 14 col között vannak (lesz majd egy ultraalacsony energiafogyasztású – ULV – Banias is).

Az SSE-2-t támogató processzor Odem és Montara chipkészletet használ, amint arról már korábbi hírünkben beszámoltunk. A korábbi Speedstep technológia egy továbbfejlesztett változata (úgynevezett Enhanced Speedstep) felelős majd az energiatakarékosságért. Vékony tokozásának köszönhetően a korábbi, hasonló processzorokhoz képest még vékonyabbá válik majd a Banias.

Érdemes még megjegyezni a Calexico szót, ez ugyanis egy olyan mini PCI-os kártyaformátumot jelöl, amelyet az Intel kifejezetten azért fejlesztett ki, hogy elősegítse a vezetékmentes kommunikációt azon területeken is, ahol az alacsony energiafelhasználás lényeges szempont.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés