Connect with us

Hirdetés

technokrata

A France Telekom elnökének is billeg a széke

Dotkom

A France Telekom elnökének is billeg a széke

A történelem ismétli magát – legalábbis úgy tűnik, a nagy telekommunikációs cégek esetében. Néhány hónappal ezelőtt a német Deutsche Telekom éléről (politikai közbenjárással) leváltották Ron Sommert, most úgy tűnik, ugyanez történik a France Telecom elnökével, Michel Bonnal is.

A France Telecom (FT) más telekommunikációs cégekhez hasonlóan nehéz időket él meg, elnökének sorsa pedig kifejezetten emlékeztet a Deutsche Telekom vezérének történetéhez. Néhány hónappal ezelőtt a német kormány közbenjárásának köszönhetően menesztették Ron Sommert, a Deutsche Telekom elnökét, a DT részvényének folyamatos csökkenése, rossz üzleti döntések és a felhalmozott nagy veszteség miatt. A francia Le Monde lap szerint ugyanezen okokat veti a francia kormány Michel Bon, a France Telekom elnökének szemére.

A francia állam 55%-os tulajdonosa a France Telecomnak, Jacques Chirac pedig Bont teszi felelőssé a FT részvényének óriási (80%-os) zuhanásáért. Mindemellett Bon számlájára írják a Mobilcom botrányt és a közel 70 milliárd eurós veszteséget is. A Wallstreet Journal értesülései szerint a francia kormány a cég megmentésén fáradozik, melyben pénzügyi segítség, és az elnök leváltása szerepel.

A FT veszteségének egyik oka a német Mobilcom, melyben a FT 28,5%-os tulajdonnal rendelkezik, és mely több milliárd euró veszteséget okozott a megvásárolt UMTS licenc miatt. A Mobilcom átvételéről vagy eladásáról csütörtökön dönt az igazgatói tanács. Amennyiben a FT nem vásárolja meg a Mobilcomot, utóbbi cégre nagy valószínűséggel a fizetésképtelenség vár, valamint 6.000 munkahely is veszélybe kerül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés