Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb bonyodalom Kirch körül

Dotkom

Újabb bonyodalom Kirch körül

Huzavona alakult ki Leo Kirch Springer-részesedése körül, ugyanis a Springer minden lehetséges eszközzel szeretné megelőzni a WAZ tulajdonszerzését, melyért a svájci Ringier médiakonszern is harcba szállt.

Leo Kirchnek az Axel Springer konszernben lévő részesedésének megszerzéséért a svájci Ringier médiakonszern is harcba szállt. Kirch ugyanis már néhány hete párhuzamos tárgyalásokat folytat az esseni WAZ konszernnel és a Ringierrel a 40 százalékos részvénypakett eladásáról, ám a Springer minden lehetséges eszközzel szeretné megelőzni a WAZ tulajdonszerzését. A Springer szóvivője nem kommentálta az értesüléseket, mindössze annyit közölt, hogy a nyertes vevő nevét a megfelelő időben közölni fogják. A svájci Ringier Verlag sem nyilatkozott az ügyben.

A Kirch csoporthoz közelálló körök értesülése szerint az egyebek között a Blick és a Blick am Sonntag bulvárlapok kiadásával is foglalkozó svájci Ringier Verlag többet kínál a WAZ által felajánlott 960 millió eurónál, melyet a WAZ több alkalommal is csupán spekulációnak nevezett.

A Handelsblatt és a Tagesspiegel lapok értesülése szerint a Springer és a Ringier távol áll a megállapodástól. Amennyiben mégis létrejön a megegyezés, a Ringier több nemzetközi bankkal alkotott konzorcium keretében vásárolja meg a Kirch birtokában lévő pakettet.

Mivel a Kirch kezében lévő pakett zárolt névre szóló részvényekből áll, eladásukhoz Friede Springer jóváhagyása szükséges, aki azonban nem hajlandó elfogadni a Ringier által elvárt befolyás nagyságát a legnagyobb európai kiadóvállalat üzleti vezetésébe, s nem hajlandó biztosítani az általa kért felügyelő bizottsági posztot sem.

Leo Kirch szeptember 10-ig rendelkezik a Springer pakett felett. Ekkor a müncheni tartományi bíróság a határidőt még a hónap végéig meghosszabbíthatja. Kirchnek legkésőbb eddig kell az eladást lebonyolítania, ellenkező esetben részvényei a Deutsche Bank birtokába kerülnek, mivel a banknál a pakett hitelfedezetként szolgál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés