Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Belgacom tárgyal a Canal Plus Benelux megvásárlásáról

Dotkom

A Belgacom tárgyal a Canal Plus Benelux megvásárlásáról

Az egykori belga állami távközlési monopólium tárgyalásokat folyatat a Vivendi Universal fizetős tévécsatornájának megvásárlásával kapcsolatban.

Az egykori belga állami távközlési monopólium, a Belgacom tárgyalásokat folyatat a pénzügyi gondokkal küszködő francia médiaóriás, a Vivendi Universal fizetős tévécsatornájának, a Canal Plus helyi hálózatának a megvásárlásával kapcsolatban.

A Le Soir napilap értesülései szerint a Vivendi 300 millió eurót kér, ellenben a Belgacom csupán 200 milliót adna a hálózatért. A Belgacom szóvivője a tárgyalások tényét elismerte, de a sajtóban megjelent értesülések részleteit spekulációnak nevezte.

Az anyavállalat által 1989-ben létre hozott francia nyelven sugárzó Canal Plus Benelux csatornával a Belgacom belföldi riválisa, az amerikai Callahan Associates irányítása alatt álló Telenet szintén folytatott tárgyalásokat.

A Vivendi értékesítésre szánt aktíváinak a listáján a Canal Plus külföldi hálózatai is szerepelnek. Az így befolyó összegekből a vállalat a jelenleg 19 milliárd eurós adósságát kívánja csökkenteni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés