Connect with us

Hirdetés

technokrata

D-VHS: a filmstúdiók új fegyvere?

Dotkom

D-VHS: a filmstúdiók új fegyvere?

Négy filmstúdió is megkezdi filmjeinek értékesítését a digitális technológián alapuló, másolásvédelemmel is felvértezett D-VHS formátumú videókazettákon.

Az Artisan Entertainment, a DreamWorks SKG, a Twentieth Century Fox és a Universal Studios tegnap egyaránt bejelentette, hogy filmjeiket ezentúl a JVC másolást lehetetlenné tevő, D-Theater nevű technológiáját használó D-VHS kazettákon is ki fogják adni.

Természetesen a D-VHS formátummal nem a DVD-vel vagy a VHS-sel kívánnak versenyre kelni, ezzel egy egészen új piacot kívánnak megcélozni a filmstúdiók. A speciális D-VHS kazettákon 44 GB digitális formátumú adat tárolható, ez a legjobb minőségben körülbelül 4-7 órányi film rögzítésére elegendő.

Bár a piacon egyelőre kevésbé elterjedtek a nem túl olcsó D-VHS lejátszók (a JVC D-Theater lejátszója például 2 ezer dollárba kerül, de egyébként sincs túl nagy választék belőlük), azonban a nagyfelbontású megjelenítővel felszerelt HDTV-khez csatlakoztatva ezek még a DVD-nél is jobb minőségű, tű éles képet és akár Dolby Digital 5.1-es térhatású hangzást is tudnak biztosítani. Természetesen rögzítésre is képesek (valamint a sima VHS kazettákat is lehet használni velük).

Ennek megfelelően az év közepe tájékán megjelenő 30-40 dolláros filmekkel elsősorban a igényes vásárlók és a házimozi-mániások szűk piacát fogják kiszolgálni (egy üres D-VHS kazetta 10-15 dollárba kerül). A Twentieth Century Fox bejelentése szerint az első D-VHS-en kiadásra kerülő filmek között olyan címek lesznek megtalálhatók, mint a ”Die Hard” (Drágán add az életed!), vagy az X-Men.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés