Connect with us

Hirdetés

technokrata

Innovációs díjat nyert a helyes kézmosásra tanító VR applikáció

vr

App

Innovációs díjat nyert a helyes kézmosásra tanító VR applikáció

Innovációs díjat nyert a helyes kézmosásra tanító VR applikáció

A Tork VR Clean Hands, az egészségügyi dolgozók számára kifejlesztett kézhigiéniai tréning applikációja lett az Interclean Innovation Awards kapcsolódó termékek / szolgáltatások kategória nyertese. Az Interclean, a tisztítóipar egyik vezető vására, május 12-én 4 kategóriában díjazta a leginnovatívabb egészségügyi és higiéniai fejlesztéseket.

A díjazott VR applikáció lehetővé teszi a felhasználónak a WHO “a kézhigiénia 5 momentuma” egészségügyi kézhigiénés protokoll előírásainak gyakorlását valódi élethelyzeteken keresztül, ezzel fokozva az életeket is mentő kézhigiéniai szabályok betartását az egészségügyi intézményekben.

„A kórházak 5-10 százalékát érintik az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések (HAI), amelyek évente mintegy 136 000 halálesetet okoznak Európában és Észak-Amerikában*. Nagyon büszkék vagyunk a VR tréningünkre, amely segíti az egészségügyi szakemberek munkavégzését és javítja a betegek biztonságát”

– ismertette az applikáció erényeit Suzanne De Maine, az Essity Tork Healthcare regionális marketing menedzsere.

A Tork VR Clean Hands tréning applikációt az egészségügyben dolgozó szakemberek mindennapos kihívásaihoz igazítva fejlesztették. A Tork korábbi kutatása megállapította, hogy az egészségügyi szakemberek 80 százaléka szeretne javítani a kézhigiénia szabályok betartásán. A kézhigiénés képzés hagyományos formáit azonban gyakran nem találták elég inspirálónak. A képzés virtuális világba történő áthelyezésével a kutatás szerint jelentős javulás érhető el a tanulási eredményekben, miközben ez a tanulási mód lehetővé teszi, a szabályok gyakorlását bárhonnan és bármikor.

„Ez az innovatív képzési módszer nem születhetett volna meg az egészségügyi szakemberekkel, a kézhigiénia és magatartástudomány vezető szakértőivel való szoros együttműködés nélkül. Velük együtt sikerült létrehoznunk egy váratlan, de vonzó megoldást, annak érdekében, hogy segítsünk az egészségügyi szakembereknek a kézhigiénia javításában és az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések kockázatának csökkentésében világszerte”

– kommentálta a díj elnyerését Jenny Logenius, az Essity globális márkainnovációs menedzsere.

A zsűrit lenyűgözte ez a kézhigiénia betartását az egészségügy területén segítő felhasználóbarát módszer. Valódi újításnak számít a helyszíni tréning folyamatos hozzáférhetőségének biztosítása a sztenderdek javítása érdekében. A virtuális valóság alkalmazása elengedhetetlen ahhoz, hogy viselkedésváltozást érjünk el szórakoztató és vonzó módon. Ez egy tökéletes megoldás arra, hogy kielégítse a helyes kézhigiénia oktatására irányuló jól ismert igényt világszerte.

„Arra biztatjuk a Tork-ot, hogy a jövőben fejlesszen ki még több digitális eszközt a kézhigiénia vonatkozásában, további szegmensek és a nagyközönség számára is”

– nyilatkozta Ronald Bruins, a zsűri tagja és a Service Management szaklap főszerkesztője.

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés