Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyomul hazánkban a Facebook

Dotkom

Nyomul hazánkban a Facebook

Az iWiW elsőségét semmi sem veszélyezteti, de azért a Facebook igen dinamikusan növekszik.

Magyarországon továbbra is az iWiW messze a legtöbb felhasználóval rendelkező közösségi oldal, azonban a Facebook népszerűsége szinte napról napra növekszik. A CheckFacebook legfrissebb adatai szerint hazánkban jelenleg már mintegy 443 ezren (az internetezők 8,51 százaléka) használják aktívan a Facebookot: a userek 56,1 százaléka nő és 43,9 százaléka férfi.

A felhasználók túlnyomó többsége, egész pontosan 34,2 százaléka 18-24 év közötti, a 25-34 éves korosztály részesedése pedig 32 százalék. A 35-44 évesek már csak 12 százalékot tesznek ki, a 14-17 esztendős tinédzserek pedig 11,3 százalékos részesedéssel bírnak.

A már említett 443 ezres felhasználószám a Facebook teljes, globális látogatói bázisának egyébként csak mintegy 0,15 százaléka. Nem meglepő módon az Egyesült Államokban használják a legtöbben a Facebookot, ahol is már több mint 85 millióan ápolják így az online kapcsolataikat. Második a sorban az Egyesült Királyság (közel 21 millió fő), a bronzérmes pedig Törökország (közel 14 millió fő). Az elmúlt héten Észtországban, Guatemalában, illetve Belgiumban növekedett legnagyobb arányban a felhasználói bázis.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés