Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leépítés a Cisco-nál

Dotkom

Leépítés a Cisco-nál

A Cisco Systems akár 700 embert is leépíthet központjában, és ismeretlen számú alkalmazottat egyéb telephelyein, amivel már majdnem teljesíti korábbi vállalását, miszerint 2000 alkalmazottat küld el.

Idén a legtöbb alkalmazottat a cég San Jose-i központjából küldtek el, február óta 447 főt. Április végén a Cisco-nak 66 560 alkalmazottja volt, de az nem derült ki, hogy Kalifornián kívül mennyi embert épített le a cég. A közleményből az sem derült ki, hogy melyik részlegeket érintette a létszámcsökkentés. Néhány alkalmazottnak a cégen belül ajánlanak más munkalehetőséget. A többieknek végkielégítést, és elhelyezkedési tanácsot nyújtanak, írta meg a Yahoo! News.

“Minden tőlünk telhetőt megteszünk az elbocsátottak segítéséért”, mondta el Kristin Carvell, a cég szóvivője. A Cisco februárban jelentette be, hogy 1500-2000 munkahelyet szüntet meg a közeljövőben, valamint a munkafelvételt is gyakorlatilag beszüntette. Az intézkedésekkel a júliusban záródó 2009-es pénzügyi évben egymilliárd dollárt terveznek megspórolni. John Chambers vezérigazgató szerint a válságkezelésükkel sikeresen megelőzik a további leépítéseket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés