Connect with us

Hirdetés

technokrata

A PS3 kieshet az Activision által támogatott konzolok közül

Dotkom

A PS3 kieshet az Activision által támogatott konzolok közül

Activision Blizzard lehet, hogy a jövőben nem készíti el játékait Playstation 3-ra, mert túl magasak költségek, és rosszak az eladások, mondta el a cég vezérigazgatója, Bobby Kotick.

Egy interjúban Kotick arra panaszkodott, hogy a 399 dolláros ára a konzolnak túl magas, ezért leállhatnak a platformra való fejlesztéssel. Ez 2010-2011 körül bekövetkezhet, és akár a PSP-t is érintheti. Az Xbox és a Wii sokkal jobban fogynak, állapította meg a vezérigazgató.

A legnépszerűbb konzol a Nintendo Wii, 250 dollárba kerül, a Microsoft Xbox pedig 200 dollárba. Májusban 290 ezer Wii-t adtak el, Xbox-ból 175 ezret, míg PS3-ból csupán 131 ezret, az NPD Group adatai alapján. A játékkiadók panaszai nem újkeletűek, de a mostani nyilatkozat minden eddiginél tovább ment. Az MKM Partners elemzője, Eric Handler szerint ez egy üzenet lehetett a Sony számára.

A Sony computer Entertainment America egy emailközleményben annyit tett közzé, hogy “egészséges az üzleti viszonyunk a kiadópartnereinkkel, és sokra értékeljük ezen kapcsolatokat. Azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk vásárlóinknak”, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés