Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felhőtlenül a felhőben – a Novell megoldásaival

Laptop

Felhőtlenül a felhőben – a Novell megoldásaival

2012-re a vállalatok egyötödénél nem lesznek saját tulajdonú informatikai eszközök.

A gazdasági környezet változásának hatására egyre inkább előtérbe kerülnek a költséghatékony új technológiák. A Gartner független elemzővállalat 2010-es előrejelzése szerint 2012-re a vállalatok egyötödénél nem lesznek saját tulajdonú informatikai eszközök, hanem vagy bérelni fogják a fizikai szervereket, vagy virtuális szervereket vesznek igénybe hagyományos hosting cégeknél, esetleg az újonnan megjelenő cloud-szolgáltatóknál. Ezt támasztják alá Harris Interactive elemzőcég Novell által támogatott, nagyvállalati IT vezetők bevonásával készült felmérésének eredményei is, amely kimutatta, hogy a felhőalapú számítástechnika sokkal elfogadottabb, mint azt a korábbi kutatások jelezték. A felmérés szerint a piacon jelentős igény mutatkozik a biztonság és az informatikai szolgáltatások felügyeletének integrált megközelítésére a felhőalapú számítástechnika terén.

Hargitai Zsolt, Novell Magyarország
„A Harris Interactive felméréséből kiderül például, hogy míg a nyilvános felhőben a biztonság kezelése jelenti a legnagyobb kihívást, addig a privát felhőben a rendszer felügyeletéhez kapcsolódó költségek okoznak nehézségeket az IT szakembereknek.”

A Harris Interactive elemzővállalat több mint 200 nagyvállalati és informatikai vezető körében végzett felmérést a virtualizáció és a felhő alapú informatika elfogadottságáról. Eszerint a nyilvános és a privát felhőre épülő számítástechnika a nagyvállalati informatikai erőforrások egyre fontosabb alkotóelemét képezi. A kutatás másik fontos megállapítása, hogy a piacon jelentős igény mutatkozik a biztonság és az informatikai szolgáltatások felügyeletének integrált megközelítésére a felhőalapú számítástechnika terén. A megkérdezettek 77 százaléka már jelenleg is használja a felhőalapú számítástechnika valamilyen formáját, ez sokkal magasabb arány a korábban tapasztaltaknál. A válaszadók 89 százaléka pedig a privát hálózati felhőkben látja a virtualizációs megoldásokat alkalmazó szervezetek számára a következő logikus lépést.

A Novell Cloud Security Service, a Novell felhőbiztonsági szolgáltatása, amely egységes és biztonságos személyazonosság-kezelési keretrendszer kialakítását teszi lehetővé a vállalatok fizikai, a virtuális és a felhő alapú informatikai rendszereiben. A Novell szolgáltatása hozzáférés-kezelési, biztonsági és megfelelőségi megoldásokat kínál a felhő alapú informatikai rendszerekhez, így gyorsan és egyszerűen kiterjeszthetők a házirendek és a személyazonosság-kezelési infrastruktúrák a nyilvános felhőkre. A Novell ezzel az integrált csomaggal segíti a vállalatokat a nyilvános és a privát felhő alapú környezetek összetett biztonsági és megfelelőségi követelmények kezelésében.

A Novell Cloud Manager, a Novell felhő alapú környezetek felügyeletét biztosító megoldása az összes vezető hypervizoron, operációs rendszeren és hardverplatformon biztosítja a felhőalapú környezetek kiépítését és biztonságos kezelését. A megoldás automatizált, munkafolyamat támogatással kiegészített igénylési rendszere egyszerűbbé teszi az új informatikai szolgáltatások üzembe helyezését. A Cloud Manager kontrollálhatóvá teszi az informatikai szolgáltatások, erőforrások és szolgáltatási szintek valós költségeit a felhőben, emellett biztonságos, a törvényi és iparági előírásoknak megfelelő IT-környezetet teremt a felhőben. Az eszköz kiegészíti az üzleti szolgáltatás-felügyeleti megoldásokat, hiszen a beépített Novell Sentinel-csatlakozó lehetővé teszi a felhőben elvégzett tevékenységek naplózását.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés