Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a majdnem kész Office 2010

Laptop

Letölthető a majdnem kész Office 2010

Elérte RC állapotát a Microsoft következő generációs irodai alkalmazáscsomagja.

A TAP-ban (technology adoption program) résztvevők számára elérhetővé tette az Office 2010 RC (release candidate) verzióját a Microsoft. A lépést ugyan mérföldkőnek tartja az új alkalmazáscsomag esetében a redmondi fejlesztő, de a kód széleskörű közzétételét nem tervezi a vállalat. Ennek ellenére az új Office csak kiszivárgott: bittorrent file-csere oldalakra a napokban került fel a 4730-as build.

Nem ez az első eset: a tavalyi év során először júliusban nyújtott hivatalos nyilvános tesztelési lehetőséget a Microsoft – a kód egy korábbi változata azonban már májusban felbukkant az Interneten. Az igen gyorsan népszerűvé váló bétaváltozat pedig tavaly novemberben jelent meg; az elmúlt hónapig összesen kétmilliószor töltötték le. A következő, hivatalosan nyilvános hozzáférésre júniusig kell várni: a Microsoft ekkorra tervezi kiadni a tovább polírozott Office 2010-et.

Jó hír azoknak, akik nehezen állnak át, hogy a 2010-es változatban marad a 2007-es verzióban behozott szalagos kinézet (ami a korábbi, minden menüt lenyíló ablakban felsorakoztató GUI-t hivatott kiváltani); vagyis nem kell új külsőt megszokni. Emellett az XML file-formátum támogatása sem változik. Érték azonban komolyabb beavatkozások is az Office-t: az alapalkalmazásokon komoly munkát végeztek a redmondiak. Ennek révén jelenhet meg a böngészőalapú Excel, Word, OneNote és Powerpoint, ami így egyben lesz majd az Office Web Apps. Emellett – most először – a Microsoft egyszerre kínál 32 és 64 bites változatot is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés