Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tábla-PC a Google-től (is)

Laptop

Tábla-PC a Google-től (is)

Chrome OS-szel nyomná le az Apple iPadjét.

Glen Murphy, a Google Chrome böngészőjének és Chrome OS operációs rendszerének felhasználói felületét tervező csapat egyik tagja hétfőn mutatta be a Chrome OS-re alapuló tábla-PC koncepcióját. Ennek kapcsán ismét hangot adtak a fejlesztők azon elképzelésüknek, miszerint habár a Chrome OS elsősorban netbookokat céloz meg, az operációs rendszer eszközök széles skáláján lesz használható. Még olyan készülékeken is, amelyek beviteli megoldásai alapvetően eltérnek egymástól; utaltak a hagyományos (billentyűs) és az érintőképernyős megoldásokra.

A Google többféle Chrome OS tábla-PC elképzelést is fontolóra vett. Köztük egy olyat, ami virtuális billentyűzetet használva, az LCD-t virtuálisan két részre osztva, illetve a virtuális billentyűzetet „lecsatlakoztatva”, ablakban kijelezve működik. A bemutatóvideóban többek között alkalmazásindító elem, oldalsávhoz csatolt böngészőfülek és felpattanó kontextuális menük tervezett működését demonstrálta az amerikai óriásvállalat. Nem kizárt, hogy a végső termék többérintéses lesz; így egyetlen kézzel, két ujjal lehet például átméretezni ablakokat.

Idén (de hogy pontosan mikor, azt nem tudni) jelenik meg a Chrome OS netbookokra optimalizált változata, ám arról még csak elképzelés sincsen, hogy a tábla-PC-s verzió mikorra válik elérhetővé. Mindazonáltal nem csak egy divathullám meglovaglásáról van szó: a Google már az Apple iPadjének megjelenése előtt is foglalkozott a mobil gépekkel. Az operációs rendszer első bemutatóját tavaly november 19-én tartotta, melyről mi is tudósítottunk.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés